Alexandre Pato predstavljen u novom klubu
Foto - Orlando FC

Nekada velika nada

Alexandre Pato predstavljen u novom klubu

M. Šljivak

Iskusni brazilski napadač Alexandre Pato (31) novi je član MLS ekipe Orlanda.

Ovaj 31-godišnji fudbaler potpisao je danas ugovor sa Orlandom i sigurno da će predstavljati veliko pojačanje za ovaj tim pred start nove MLS sezone.

U bogatoj karijeri koju je počeo u Internacionalu, nekada velika nada brazilskog fudbala je nastupao šest godina za Milan, a bio je još član velikana u svojoj zemlji Corinthiansa i Sao Paula.

Također, kratko je igrao za Chelsea i Villarreal, a dvije godine je nastupao u kineskom klubu Tianjin Tianhai.

U Orlandu se Pato pridružio još jednoj velikoj zvijezdi, Portugalcu Naniju.

Top Komentari

ghast0
Mislim da mu je na najčudniji način karijera uništena. Da zbog povreda je, ali povrede su nastajale zbog kasnog puberteta. Na engleskom poznato kao late bloomer, pa se počeo razvijati poslije 20te sve krenulo niz brdo.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti