Pato se nudi Milanu: Povratak u klub mi je san
Foto - EPA

Brazilac iskren

Pato se nudi Milanu: Povratak u klub mi je san

M. Šljivak

Alexandre Pato stigao je u Milan 2007. godine kao nova velika brazilska nada.

Igrao je jako dobar fudbal među Rossonerima, ali nakon odlaska 2013. godine nikako nije mogao da ponovo uđe u formu i da ostvari veliki transfer u Evropi.

Pato je nastupao za Corinthians i Sao Paolo, okušao se u Kini gdje je bio jako dobar, a nije se proslavio u Villarrealu i Chelseaju.

Brazilski napadač još uvijek se rado sjeća utakmica u Milanu i sanja da se vrati.

"Imam sjajne uspomene. Odigrao sam 150 utakmica, zabio 63 gola, osvojio Scudetto, Superkup. Ostvarenje sna bi bio povratak u Milan, koji je u mom srcu", rekao je 31-godišnji napadač.

Pristao bi Pato i da bude rezerva Zlatanu Ibrahimoviću, ali tvrdi da bi mogli igrati zajedno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne bi mi smetalo da budem rezerva, ali uvjeren sam da bih već nakon nekoliko utakmica uvjerio trenera da sam za prvi sastav. Možda bismo Zlatan i ja mogli igrati zajedno. Bili bismo odličan tandem", rekao je Pato.

Pato je posljednji angažman imao u Sao Paulu, a bez kluba je već šest mjeseci.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Milan jos malo pa ce morat pravit staracki dom:))
1 0
nono
Najbolje da ostane tamo , pa gdje god bio !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi