U poznim godinama promijenio broj u reprezentaciji, pa objasnio svima zašto je to uradio

Alexis napravio zanimljiv potez

U poznim godinama promijenio broj u reprezentaciji, pa objasnio svima zašto je to uradio

E. Čaušević

Čile je sinoć u prijateljskoj utakmici sa 3:2 pobijedio Paragvaj, a pored pet golova vidjeli smo i čak tri crvena kartona. Na kraju u centru pažnje našao se Alexis Sanchez koji je neočekivano nosio drugi broj na dresu nego inače, te je objasnio zašto je odlučio da napravi takvu promjenu.

Utakmica između Čilea i Paragvaja ličila je na sve osim na prijateljski okršaj. Strasti su se posebno rasplamsale u finišu utakmice kada smo vidjeli čak tri direktna crvena kartona.

Čile je do prednosti došao u 25. minuti golom Diaza, ali je Paragvaj do kraja utakmice preko Rojasa i Avalosa uspio da preokrene na 2:1.

No, Čile je u drugom dijelu došao do pobjede. Prvo je Alexis Sanchez u 76. minuti izjednačio na 2:2, da bi pobjedu domaćoj selekciji autogolom donio Silva u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Desetak minuta prije toga zbog okršaja na terenu crvene kartone dobili su Diaz iz Čilea i Sosa iz Paragvaja, a van terena iz gostujuće reprezentacije crvenim kartonom kažnjen je i selektor Barros Schelotto.

Međutim, u centru pažnje ove utakmice na kraju našao se Alexis koji je u ovom meču imao drugi broj na dresu nego što je to bio slučaj u prethodnim godinama.

Oglasi

Alexis je u reprezentaciji Čilea godinama nosio dres s brojem sedam, te je taj broj bio njegov zaštitni znak, ali je neočekivano donio odluku da to promijeni i od sada će nastupati u dresu s brojem deset.

Napadač Marseillea nakon utakmice objasnio je zašto je u poznim godinama donio tako neočekivanu odluku i odlučio da zaduži desetku u reprezentaciji svoje zemlje.

"U svojoj eri s brojem sedam sam već oborio sve rekorde, postao najbolji strijelac svih vremena u reprezentaciji, najbolji asistent... Srušio sam sve rekorde. Broj sedam dao sam drugom igraču i počeo sam novo poglavlje s brojem deset", rekao je Alexis nakon utakmice.

Inače, dres s brojem sedam zadužio je Marcelino Nunez. Ovaj 23-godišnjak nastupa u dresu Norwicha i velika je nada čileanskog fudbala, a sigurno da će mu broj sedam donijeti dodatni pritisak da pruža što bolje partije u dresu reprezentacije.

S druge strane, 34-godišnji Alexis u dresu reprezentacije Čilea odigrao je čak 152 utakmice i uspio je zabiti 50 golova. Za A selekciju debitovao je još u aprilu 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi