Argentinska televizija ismijava reprezentaciju koja neće na SP: Genijalci su u provociranju

Veoma zanimljiv način za provokaciju

Argentinska televizija ismijava reprezentaciju koja neće na SP: Genijalci su u provociranju

Esmer Oštraković

Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru počinje za šest dana, a jedan od glavnih favorita za osvajanje je naravno reprezentacija Argentine.

Neće to ovoj selekciji biti nimalo lako, posebno kada se uzme u obzir da je glavni protukandidat za osvajanje Mundijala, prejaki Brazil.

Ipak, to ovih dana nije glavna tema kada je riječ o Argentini, nego su se novinari TyC Sportsa odlučili pozabaviti činjenicom da na Svjetskom prvenstvu nema reprezentacije Čilea.

Oni su objavili video sa naslovom Čile je stigao u Katar, ali je na videu vidljivu da nema autobusa niti bilo kakvog drugog prijevoznog sredstva.

Odlučili su tako da se pozabave sa svojim ljutim rivalima, a sigurno je da im oni to neće baš lako oprostiti.

Oglasi

Kao što je već rečeno Argentina važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Mundijala, a njiho sastav će izgledati zaista veoma moćno.

Stigao spisak Argentine: Navijači su odmah tražili Paula Dybalu, pao je i važan izostanak

Dosta argentinskih igrača ima zdravstvene probleme, upitan je bio i Paulo Dybala, ali i ofanzivac Rome je na spisku, baš kao i Cristian Romero, Leandro Paredes, dok je ipak zbog povrede otpao Giovani Lo Celso.

Argentina ima nekoliko vrhunskih igrača, a najviše se ipak ističe ofanzivni dio, pa tu uz Messija i Dybalu Scaloni može da računa i na Angela Di Mariju, Jualiana Alvareza, Lautara Martineza, Joaquina Correu, Rodriga de Paula...

Emiliano Martinez iz Aston Ville biće prvi izbor na golu, a najveći problem kod Argentine smatra se odbrana. Nicolas Otamendi i Cristian Romero ipak trebali bi biti bedem pred Martinezom, dok je u konkurenciji i Lisandro Martinez, koji pruža dosta dobre igre u Manchester Unitedu.

Argentina predstavlja snažnu prijetnju u veznom redu budući da imaju lijep spoj iskustva i mladosti, iako će biti bez Giovana Lo Celsa koji je isključen zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

De Paul je glavni oslonac, a dodatnu snagu nudi i Paredes. Velika su očekivanja i od Enza Frenandeza, ali u fokusu Argentine je ipak napad sa Messijem i Martinezom.

Tu su i Dybala i Di Maria, no pitanje je koliko će njih dvojica biti fizički spremni, barem na početku turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi