Alexis Sanchez je sinoć na meču Uniteda i Cityja zaradio 75.000 funti
Dovođenje Alexisa Sancheza iz Arsenala pokazao se kao veliki promašaj. Čileanac na Old Traffordu nije napravio apsolutno ništa (Foto: EPA)

Čileancu džepovi sve puniji

Alexis Sanchez je sinoć na meču Uniteda i Cityja zaradio 75.000 funti

Midhat Šljivak

Alexis Sanchez je bez ikakve dileme jedan od najvećih promašaja Manchester Uniteda.

Čileanski fudbaler je najplaćeniji fudbaler Crvenih đavola sa sedmičnom platom od 505.000 funti, ali na terenu taj novac nikako ne opravdava.

Ove sezone je nevidljiv. Postigao je dva gola u 24 utakmice, a sinoć je u derbiju protiv Manchester Cityja odigrao posljednjih 12 minuta utakmice.

Uspio je pritom Alexis ostvariti samo jedan dodir sa loptom. Bilo je to uspješno dodavanje, ali to je sve što je napravio u ovom meču.

Ipak, iako je i sinoć bio potpuno nevidljiv, Alexis je zaradio 75.000 funti i to kao bonus za odigranu utakmicu. Njegov agent Fernando Felicevich je u ugovor ugradio klauzulu po kojoj će Čileanac ovu sumu zaraditi za svaku odigranu utakmicu.

Tako je račun Alexisa Sancheza od sinoć bogatiji za 75.000 funti, iako na terenu nije pokazao apsolutno ništa i svi jedva čekaju njegov odlazak iz kluba.

Ipak, i tu će biti ogromnih problema. Čileanac je ugovorom vezan na još tri sezone i apsolutno nijedan klub ne želi mu ponuditi novac kojeg zarađuje na Old Traffordu.

Alexis sasvim sigurno nema namjeru da se tek tako odrekne ogromnog novca kojeg zarađuje. Njemu očigledno nije problem da ne igra i zarađuje, što uspješno čini već određeni period.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United u svakom slučaju mora redovno uplaćivati plate. Bonuse nekako i mogu izbjeći ako ga menadžer ostavi na klupi, ali sinoć to Ole Gunnar Solskjaer nije napravio.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi