Alexis Sanchez otvorio dušu: Očekivao sam nešto više

Nekadašnji as Arsenala o prvim mjesecima u Unitedu

Alexis Sanchez otvorio dušu: Očekivao sam nešto više

Prelazak Alexisa Sancheza iz Arsenala u Manchester United protekle zime je bio prava transfer bomba. Očekivalo se da će ofanzivna linija Crvenih đavola sa Čileancem postati nezaustavljiva napadačka sila, ali to se još uvijek nije desilo.

Sanchezovi fudbalski kvaliteti su dobro poznati ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali od dolaska na Old Trafford Čilenac pruža blijede partije, što je nešto što mu nikako ne priliči.

Njegov doprinos igri Uniteda je u proteklom periodu bio toliko mali da se legendarni Alan Shearer prije nekoliko dana našalio i poručio da su Crveni đavoli izgleda kupili Alexisovog, lošijeg, brata blizanca.

I sam Sanchez je sada "otvorio dušu" i otkrio da je očekivao puno više od sebe samog, ali i da ima poteškoća da se prilagodi na novu ekipu.

"Pošto inače puno tražim od sebe, očekivao sam nešto više. Bilo je teško sve promijeniti tako brzo, od kada sam stigao u United. Čak sam sada oklijevao i da dođem u Švedsku sa svojom reprezentacijom... Tražio sam dopuštenje da propustim ove prijateljske utakmice, ali onda sam malo bolje razmislio i razgovarao sa Claudiom Bravom. Rekao sam mu da ipak treba svi da ostanemo ujedinjeni", izjavio je Alexis Sanchez za Manchester Evening News.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Promjena kluba se desilo iznenada. Bio je to prvi put da sam promijenio klub januaru, ali već su mi se u životu dešavale stvari koje su teške", poručio je Sanchez na kraju.

Podsjetimo, Sanchez je krajem januara stigao na Old Trafford, a od tada je upisao samo jedan gol i dvije asistencije na 10 utakmica u dresu Crvenih đavola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi