Turski biznismen kupuje zanimljiv klub: Želi da ga gleda u evropskim takmičenjima

Proširuje fudbalsku porodicu

Turski biznismen kupuje zanimljiv klub: Želi da ga gleda u evropskim takmičenjima

H. Zilić

Turski biznismen Ali Acin Ilicali ozbiljno ulazi u evropski fudbal, tačnije u ostrvski fudbal gdje je već postao vlasnik engleskog Hull Citya.

Međutim, tu ne želi da se zaustavi.

Iilcali je ušao u pregovore oko kupovine irskog Shelbournea koji je među najpoznatijim klubovima u Irskoj iako su posljednjih godina daleko od samog vrha irskog fudbala.

Turski biznismen želi da od Shelborunea stvori dominantan tim u Irskoj i ekipu koja bi redovno igrala grupne faze evropskih takmičenja.

Pored toga u planu ima saradnju s pojedinim engleskim klubovima, a s kim bi Shelbourne sarađivao još uvijek se drži u javnosti.

Ranije su u Shelbourneu bili otvoreni prema izgledima da grupacije ili pojedinci investiraju u klub, pa je tako dogovor sa Southamptonovim Sport Republic propao krajem prošle godine.

Oglasi

Međutim, sada se irskom klubu otvorila velika šansa i uskoro bi mogli razmišljati i mnogo većim i ozbiljnijim dometima.

"Kao što naši navijači znaju, naš cilj su zaštita i očuvanje klupske historije, tradicije, imena i grba i kontinuirano korištenje Tolka Parka kao doma FC Shelbourne. Za ostale varijante i dogovore smo otvoreni, ali ko god uđe u klub mora poštovati historiju", naveli su iz Shelbournea.

Pored muške ekipe Ilicali bi paralelno ulagao i u razvoj ženske ekipe u pomenutom irskom klubu

Shelbourne je 13 puta bio prvak Irske, a deset puta je osvajao Kup Irske što ga svrstava među najtrofejnije timove u ovoj zemlji.

Zanimljivo da na klupi Shelbournea sjedi legendarni irski fudbaler i bivši fudbaler Chelseaja Damien Duff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi