Saradnja dvije fudbalske legende blizu realizacije

U ulogama trenera i igrača

Saradnja dvije fudbalske legende blizu realizacije

H. Zilić

Zanimljiv transfer bi mogli vidjeti ove zime.

Bivši fudbaler Chelseaja i legenda irskog fudbala Damien Duff (42) prošle godine je dobio prvi samostalni trenerski angažman u irskom Shelbourneu, a sada želi da napravi zanimljiv potez.

Premier divison u Irskoj starta u martu 2022. godine jer se sezona igra u kalendarskoj godini, a narednu sezonu u dresu Shelbourna mogli bi gledati legendarnog Wes Hoolahana.

Iskusni 39-godišnji defanzivac je trenutno član Cambridge Uniteda engleskog trećeligaša, a posljednja godina aktivne karijere mogla bi biti u klubu gdje je sve počelo 2001. godine, a 2005. godine je iz Shelbournea napravio prvi veći transfer u Livingstona, nakon toga ide karijera na Ostrvu u dresu Blackpoola, WBA, a deset godina je bio član Norwicha za koji je skupio 323 nastupa. Imao je kraću epizodu i u Australiji u dresu Newcastle Jetsa.

Za selekciju Rpeulbike Irske Hoolahan je skupio 43 nastupa i postigao tri pogotka.

Povratak u rodnu grudu da okonča karijeru skoro je pa izvjestan, a saradnja sa čovjekom s kojim je dijelio reprezentativnu svlačionicu bila bi lijepa priča za kraj jedne vrlo dobre karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi