Nos golmana Irana se uduplao nakon dramatične scene u Dohi
Nesretni čuvar mreže dugo je ležao na terenu. Pokušao je ustati i nastaviti, ali je bio dezorijentisan i morao je napusiti igru (Foto: EPA)

Žestok sudar je to bio

Nos golmana Irana se uduplao nakon dramatične scene u Dohi

Midhat Šljivak

Golman Irana Ali Beiranvand napustio je utakmicu s Engleskom na Svjetskom prvenstvu nakon zaista žestokog sudara sa saigračem Majidom Hosseinijem na samom otvaranju utakmice.

Ali Beiranvand nije imao sreće jer je prvi susret na Svjetskom prvenstvu protiv Engleske morao napustiti već nakon 20 minuta igre.

Ovaj 30-godišnji čuvar mreže imao je žestok sudar sa saigračem Majidom Hosseinijem te je ostao ležati na zemlji.

Trenutak žestokog sudara između golmana i defanzivca Irana (Foto: EPA)

Desetak minuta se iranskom golmanu ukazivala pomoć. Pokušao je nastaviti utakmicu, ali minut kasnije ponovo je pao i na nosilima je iznesen sa stadiona.

O kakvom udarcu se radi jasno je iz fotografije nosa 30-godišnjeg golmana. On se doslovno uduplao i sve je izgledalo zaista zastrašujuće

Nadamo se svakako da će Ali Beiranvand biti dobro i da nije doživio eventualni potres mozga zbog kojeg vi propustio naredne akcije svoje reprezentacije.

Oglasi

On će danas proći dodatne preglede u Dohi i nakon čega ćemo vjerovatno saznati u kakvom stanju je napustio Khalifa International stadion.

Ljekarska ekipa reprezentacije Irana ukazuje pomoć golmanu Beiranvandu (Foto: EPA)

Alireza Beiranvand se ove godine vratio u Iran gdje je potpisao ugovor s Persepolisom, gdje je igrao od 2016. do 2020. godine prije odlaska u Evropu.

Ovaj 30-godišnji golman branio je u Belgiji za Antwerpen i u Portugalu za Boavistu, ali nije bio prvi izbor te je igrao jako malo.

Zbog toga se i odlučio na povratak kući. Ponovo je postao član Persepolisa, a ranije je ovaj golman igrao za Naft Teheran u kojem je prošao sve selekcije.

Današnji nastup protiv Engleske mu je bio ukupno 55 u najboljoj selekciji Irana, a možda i posljednji na ovom Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, sigurno je da će on i u budućnosti biti broj jedan iranske selekcije. Definitivno je najbolji golman ove zemlje i nema prave konkurencije.

Po njegovom izlasku iz igre Iran je primio tri pogotka i ne piše im se dobro na otvaranju prvenstva.

Top Komentari

Arnel925
Najgore je što je već i prije udarca bio veliki
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi