Šerijatska policija brutalno pretukla fudbalera - želio je pomoći djevojci koju su nemilosrdno tukli
Soroush Rafiei član je Persopolisa i skupio je četiri nastupa za reprezentaciju Irana

Soroush Rafiei u teškom stanju

Šerijatska policija brutalno pretukla fudbalera - želio je pomoći djevojci koju su nemilosrdno tukli

Midhat Šljivak

Iranski fudbaler Soroush Rafiei (32) uhapšen je i brutalno je pretučen od strane policije nakon što pokušao pomoći jednoj djevojci da se sakrije od šerijatske policije.

Soroush Rafiei još jedan u nizu sportista koji su žrtve torture od strane policije, a nesretni fudbaler je brutalno pretučen i nalazi se u teškom stanju.

Veznjak iranske selekcije za koju je odigrao četiri utakmice, stao je u zaštitu djevojke koju je policija zlostavljala na ulici. To ga je na kraju skupo koštalo.

Njegovi napori da spasi djevojku umalo su ga koštali života. Policajci su ga brutalno pretukli, a u zatvor je odveden u zaista teškom stanju.

Nekoliko sati kasnije prebačen je u bolnic u Teheranu. Njegovo stanje je zaista teško i ljekari čine sve kako bi mu sačuvali život.

Iranski režim tako je nastavio s torturom na ulicama gradova širom zemlje. Sve je krenulo od brutalnog ubistva 22-godišnje Mahse Amini koja je životom platila zbog nepravilnog nošenja hidžaba.

Oglasi

Zbog toga su uslijedili veliki protesti u Iranu. U zaštitu žena stali su brojni poznati sportisti, a prije Rafieija skupu cijenu je platio i čuveni Ali Daei (53).

Najbolji fudbaler u historiji Irana navodno je osuđen na smrt učešća u protestima, što je u savremenom svijetu svakako nepojmljivo.

Nakon ovih nevjerovatnih vijesti mnogi sportisti iz Irana tražili su izbacivanje ove selekcije sa Svjetskog prvenstva, ali se FIFA nije odlučila na takav korak i Iran će prema planu nastupiti u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija Irana smještena je u grupu B na Svjetskom prvenstvu. Trebala bi igrati grupnu fazu sa selekcijama Engleske, SAD-a i Velsa.

Prvenstvo Iran otvara 21. novembra duelom s Engleskom, a zatim im slijede dueli protiv Velsa (25.11) i Sjedinjenih Američkih Država (29.11).

Top Komentari

nakopitam
Nevezano za ovaj slucaj ali svaka policija bi trebala imati odrijesene ruke i da tuku do mile volje svakog prijestupnika.
5 10
HerrOttoFlick1921
Bolestan narod.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti