Završio fudbalsku karijeru u "najboljim" godinama i okrenuo se novom poslu: "Želim više zarađivati"
FOTO: Instagram

Odlukom mnoge iznenadio

Završio fudbalsku karijeru u "najboljim" godinama i okrenuo se novom poslu: "Želim više zarađivati"

H. Zilić

Mnogi fudbaleri iznenade odabirom zanimanja po završetku karijere, a odluka rumunjskog fudbalera Alina Buleica mnoge je i ostavila u čudu posebno nakon obrazloženja koje je dao za rumunjske medije.

Buleica je završio fudbalsku karijeru u 32. godini života i odlučio se da postane fitness trener, otvori svoju teretanu jer kako kaže u fudbalu se ne može zaraditi.

Igrao je za poznate rumunjske klubove Petrolul, Cluj, Concordiu Pandurii, Arges, a karijeru završio u Dinamu iz Bukurešta.

"Mogao sam još da igram i treniram imam tek 32 godine, ali ostavio sam fudbal. Želim da počnem nešto drugo raditi u životu od čega ću više zarađivati", rekao je rumunjski fudbaler i dodao:

"Sa prijateljima sam često išao u teretanu i neki od njih su fitness treneri, tako da sam to zavolio. Probat ću kao fitness trener, završio sam kurseve. Želim da zarađujem dobru cifru u životu."

Oglasi

Odluka o prekidu karijere iznenadila je dosta njegovih kolega sa terena.

"Nisam mislio da ću ovako završiti. I dalje imam kolege koji se smiju i govore mi: 'Pa kad si igrao fudbal jedva si ulazio u teretanu, a sad ostaješ cijeli dan!'. Volio bih da postanem nekad i fudbalski trener peije svega da radim sa djecom."

Bio je poznat i po čestim provodima, noćnom životu, aferama, ali i po tom pitanju se smirio i danas vodi porodičan život sa suprugom i sinom.

Alin Buleica ima zanimljivu karijeru. Jedini izlet van Rumunije imao je 2011. godine kada je godinu dana nosio dres grčke Kavale.

Oglasi

Bio je i mladi reprezentativac Rumunije, a za U21 selekciju skupio je tri nastupa.

U profesionalnoj karijeri odigrao je 252 utakmica postigao 11 golova i upisao 12 asistencija, a igrao je na poziciji beka.

U Superligi Rumunije odigrao je 123 utakmice, a i 12 utakmica je odigrao u evropskim takmičenjima, tačnije u Evropa ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi