Tužan kraj fudbalske zvijezde sa dvije trostruke krune: Brojne prevare, depresija, samoubistvo...

Prijeti mu kraj karijere

Tužan kraj fudbalske zvijezde sa dvije trostruke krune: Brojne prevare, depresija, samoubistvo...

Admin Čaušević

U karijeri je osvojio sve što vrijedi, sada je u poznim godinama i niti jedan vrhunski klub ga ne želi. Bolan udarac je pretprio u petak navečer i sve sluti ka završetku jedne vrhunske karijere.

Jerome Boateng je posljednjih dana trenirao sa Bayernom i vjerovao da će dobiti novi ugovor u klubu s kojim je stekao i svjetsku slavu, međutim Bavarci su mu rekli ne.

To bi vrlo lako moglo i značiti kraj karijere za 35-godišnjeg defanzivca koji je dva puta sa Bavarcima osvojio trostruku krunu i to 2013. te 2020. godine.

Kako je postao aktuelan u medijima ponovo se počelo pričati o burnom životu defanzivca sa titulom prvaka svijeta iz 2014. godine sa selekcijom Njemačke.

Baoteng ima dugu i problematičnu prošlost sa ženama u svom životu, praćenu gorkim prekidima, optužbama za serijsku prevaru i tužbom majke njegove djece zbog optužbi za zlostavljanje.

Oglasi

Dečko rođen u Berlinu je dobar dio svog života proveo u kratkoj vezi s manekenkom Sherin Senler, koja je majka dvoje njegove djece, blizankinja Soley i Lamie rođenih 2011. godine.

Par je prvi put počeo izlaziti 2007. godine, ali su se nekoliko puta razilazili zbog optužbi za nevjeru, a prvi veći prekid dogodio se nakon rođenja blizanaca.

Silvera je zbog Boatenga svojevremeno pala u depresiju

Rečeno je da je prekid bio toliko oštar da je par razgovarao samo preko advokata.

Dvije godine kasnije ponovno su bili zajedno i zaručili su se 2014., ali su se ponovno razišli 2018. bez da su se ikada vjenčali.

Senler je potom optužila Boatenga da ju je napao dok je bila na odmoru bacivši na nju stakleni svijećnjak, što su njegovi advokati demantovali.

Oglasi

Boateng je u dva navrata bio u vezi sa Sherin Senler

Neko vrijeme nakon razlaza 2018., Boateng je počeo izlaziti s jamajčanskom manekenkom Rebeccom Silvera koja je poslije završila u depresiji i to zbog prevare.

Par je bio u kratkoj, ali teškoj vezi, tijekom koje je on priznao da ju je varao s Kasijom Lenhardt koja je 2021. godine izvršila samoubistvo.

Nije poznato kada su se Silvera i Boateng razišli, ali je fudbaler fotografisan sa Kasijom u New Yorku u oktobru 2019., do kada je njegova veza sa Silverom bila gotova.

No romansa je naišla na probleme u decembru 2021. godine kada je Rebecca na Instagramu optužila Kasiju da joj je ukrala muškarca tako što je manipulisala s njim.

Zatim, je u februaru 2021. godine romansa Boatenga i Kasije je eksplodirala, ubrzo je uslijedio i raskid, da bi Poljakinja ubrzo nakon toga izvršila samoubistvo. Bilo je to u februaru 2021.godine, samo sedmicu nakon što je njen šestogodišnji sin Noah proslavio rođendan.

Kasia Lenhardt je izvršila samoubistvo 2021. godine

Inače, Boateng ima treće dijete, sina po imenu Jermar, koji je rođen 2015. godine, ali ime njegove majke nikad nije javno objavljeno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boatengove bivše Sherin i Kasia također su ga optužile da je serijski preljubnik, ali nisu imenovale imena njegovih ljubavnica.

Nakon što je Kasia izvršila samoubistvo nije poznato da li je Boateng bio u vezi s nekom od djevojaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi