Ali Međuseljac je veliki zalog za budućnost NK Čelik
Mladi ofanzivac ove sezone igrajući za juniorski i seniorski tim već je postigao 26 golova

U razmaku od tri dana postizao golove za juniorski i seniorski tim Zeničana

Ali Međuseljac je veliki zalog za budućnost NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u okviru 22.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" u gostima pobijedili Mošćanicu rezultatom 0:3, te su tako pod vodstvom mladog trenera Armina Duvnjaka u posljednjih pet utakmica upisali pet pobjeda.

Zeničani igraju lijep nogomet, sa mnogo kreiranih šansi, postižu mnogo golova, a što je najvažnije veliki broj mladih igrača ima visoku minutažu. Ipak jedno ime se u posljednje vrijeme posebno ističe, a to je 18- godišnji Ali Međuseljac.

Ovaj mladi ofanzivac u posljednje četiri utakmice postigao je četiri gola za seniorski tim, te se izborio za mjesto standardnog prvotimca kluba. Zanimljivo da je ovaj mladi nogometaš u okviru Omladinske lige FBiH u srijedu predvodio juniorski tim do pobjede 0:6 u gostima protiv Žepča, a mladi nogometaš postigao je dva gola u visokoj pobjedi. Samo tri dana kasnije, odnosno danas na stadionu u Ilidži protiv Mošćanice je strijelac i za seniorski tim, što svakako nije čest slučaj kada je u pitanju naš nogomet.

Treba istaći da je ovaj omladinac skrenuo pažnju na sebe u generalnoj probi pred početak sezone, kada je Čelik na Bilinom polju u derbiju nekadašnjih rivala bivše jugoslovenske lige pobijedio OFK Beograd rezultatom 2:1, Međuseljac je u toj utakmici ušao u drugom poluvremenu, te je makazicama postigao gol za izjednačenje 1:1, da bi nešto kasnije i asistirao Mahmutoviću za pobjednički gol za 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Međuseljac je tako pored toga što je prvi strijelac Omladinske lige FBiH za juniore sa 22 gola na svome kontu, postigao i četiri gola za prvi tim. Nema sumnje da je Ali Međuseljac velika nada Zeničana i polog za budućnost, da kroz par godina uz veliki broj mladih igrača, te par iskusnih Čelik ponovo igra najviši rang nogometa u našoj zemlji.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi