Alispahić: Čeka me puno posla, ali znalo je biti i gore

NK Čelik i zvanično dobio novog stratega

Alispahić: Čeka me puno posla, ali znalo je biti i gore

D. Kurbegović

Kao što smo sinoć pisali, novi trener Čelika postao je Kemal Alispahić, 51-godišnji stručnjak iz Sarajeva, te bivši trener Sarajeva, Željezničara, Jedinstva, iranske Sabe, azerbejdžanskog Mugana i Revana,  Al-Ittihad-Alepa, te reprezentacije Tadžikistana.

Alispahić je danas u prostorijama kluba na Bilinom polju i zvanično predstavljen. Zeničani se nalaze u veoma teškoj situaciji, ali novi trener je silno motivisan da pokuša izvući ono najbolje što se može u ovom trenutku.

"Naš cilj u narednom periodu je oslonac na mlade i domaće snage, nadamo se nekim pozitivnijim vjetrovima u i oko kluba. Zahvaljujem se ljudima u klubu na pruženoj prilici, ovo za mene predstavlja veliku čast.Misija u Zenici je isključivo sportska, bio sam slobodan trener nakon što sam dugo radio u inostranstvu, stigao je poziv Čelika i dogovorili smo se. Ja na Čelik gledam kao klub bez kojeg se nijedna priča u nogometu u BiH ne može zamisliti" ističe Alispahić.

O aktivnostima u narednom periodu 

"Trebamo pomoći svi klubu, da tako kažem odahne, da uplovi u mirniju luku i da se počnu raditi prave stvari. Problema znam da ima mnogo, znate to i vi svi, hajde malo da ubacimo optimizma i siguran sam da klub neće ispasti iz Premijer lige.Čelik je bio i u goroj situaciji, znam da me čeka puno posla i malo vremena, ali spreman sam odgovoriti zadatku.Čelik ima sjajnu infrastrukturu i moramo vratiti sjaj omladinskoj školi kluba, jer je ovaj klub prije rata imao jednu od najboljih škola u bivšoj državi. Moramo što prije početi s radom i odigravanjem utakmica, kako bi vidio s čime raspolažem.Ne znam hoćemo li ići gdje van Zenice, ovdje imamo sve uslove za rad, više volim da su igrači zadovoljni, nego da trošimo novac na neke pripreme i putovanja.Mi ne tražimo skupe igrače, nadam se iskreno da ću u ekipi imati 10-tak Zeničana, jer nijedan klub ne može uspjeti bez domaćih snaga" kazao je Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo ovome da su dužnosti trenera u seniorskom timu razriješeni Senad Brkić i Nijaz Hrustanović, a imena pomoćnika novom treneru biće poznata u narednom periodu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi