Alispahić: Vjerujemo u opstanak u ligi

Novi član NK Vitez

Alispahić: Vjerujemo u opstanak u ligi

S. Mlaćo

Namir Alispahić posljednje je pojačanje NK Vitez.

Alispahić je u našoj zemlji već nastupao za Čelik, a u Vitez dolazi iz češke Banik Ostrave. 

Ovaj 21-godišnjak upisao je i četiri nastupa za juniorsku reprezentaciju naše zemlje, a ovih dana zadovoljio je ukuse trenera Vitežana Slavena Muse.

"Svaki trening radimo naporno i na meni je da se nametnem treneru Musi. Što se tiče ostalih igrača, odlično su me prihvatili kao i ostalo osoblje u klubu. Također, trener Musa je uvijek tu da mi ukaže na pogreške s obzirom da sam još uvijek mlad i da mi fali iskustva. Vjerujem da ćemo ostati u ligi, imamo dosta kvalitetnih i iskusnih igrača, ali i mladih, uključujući i mene. Na nama je da se dokazujemo i da dajemo svoj maksimum na svakoj utakmici", kazao je Alispahić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pružao je veoma dobre nastupe u omladinskim selekcijama naše zemlje, a u Češkoj je imao problema sa adaptacijom.

"Bilo je odlično iskustvo igrati za reprezentaciju i mogu reći da sam zadovoljan. Što se tiče perioda u Češkoj, bilo se teško adaptirati na novu sredinu, međutim, kada idete za ciljem morate se žrtvovati. Loše sjećanje na Češku je povreda koja se desila na kraju sezone, zbog koje sam morao izbivati sa terena dva do tri mjeseca", dodao je Namir Alispahić, novi član NK Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi