Namir Alispahić zadovoljio ukuse Slavena Muse

Pojačanje za napad Vitežana

Namir Alispahić zadovoljio ukuse Slavena Muse

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza prošle sedmice vratili su se s priprema iz Makarske, a jučer su u Zenici odigrali i prijateljsku utakmicu protiv Rudara iz Kaknja. 

Vitežani su zadržali kompletan igrački kadar, a angažovali su i trojicu igrača u ofanzivnom dijelu, gdje je i najviše škripalo u prvom dijelu sezone.

Kako smo već pisali na pripremama u Makarskoj ekipi se priključio i 21-godišnji napadač Namir Alispahić. Ovaj nogometaš koji je nastupao za Čelik i češku Karvinu, nakon nekoliko dana, odrađenih treninga i dvije kontrolne utakmice zadovoljio je stručni štab na čelu s trenerom Slavenom Musom.

"Zadovoljni smo Alispahićem, pokazao je kvalitete, momak ima visinu, snagu i brzinu. Ono što mu fali jeste završnica, ali nadam se da će i to doći s vremenom. Ostat će u klubu do kraja sezone pa ćemo vidjet dalje. Njegovim angažovanjem, te Bibića i Selimovića napravili smo prave poteze. Siguran sam da ćemo na proljeće u ofanzivnom dijelu biti mnogo bolji", kazao je za SportSport.ba Musa.

Alispahić je zvanično novi nogometaš Viteza do kraja ove sezone s mogućnošću produženja saradnje. Tako će nakon Selimovića i Bibića, Alispahić biti treće pojačanje u ofanzivnom dijelu. Upravo su ova trojica nogometaša jučer u Zenici protiv Rudara pokazala kvalitetu. Selimović i Bibić su bili strijelci, dok je Alispahić upisao asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez se nakon prvog dijela sezone nalazi na devetom mjestu s 20 osvojenih bodova, a u prvom kolu nastavka sezone gostovati će na Koševu kod ekipe Sarajeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti