Alispahić: Zvijezda 09 je arhivirana, okrećemo se Sarajevu

Hvali igru mladog Beganovića

Alispahić: Zvijezda 09 je arhivirana, okrećemo se Sarajevu

Adnan Beganović

U 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode osvojili su bod na gostovanju u Ugljeviku gdje su remizirali sa domaćom Zvijezdom 09.

Nakon poraza na Tušnju od Zrinjskog na otvaranju sezone izabranici Milenka Bošnjakovića stigli su do prvog boda u Ugljeviku.

Povela je domaća Zvijezda 09 i činilo se da će Sloboda ponovo ostati kratkih rukava, no u nastavku su gosti iz Tuzle zaigrali bolje i na kraju su zasluženo stigli do boda.

Jedini pogodak za Slobodu postigao je Muharem Ćivić i to nakon asistencije iskusnog Mehmeda Alispahića koji je za SportSport.ba govorio o utakmici u Ugljeviku.

"Nakon domaćeg poraza od Zrinjskog može se reći da smo bili pod malim pritiskom. Trebao nam je pozitivan rezultat u Ugljeviku i iako ostaje žal za pobjedom, dobro je što nismo poraženi. Raduje me što smo se uspjeli vratiti nakon rezultatskog deficita i mislim da to nešto govori. Ima ova ekipa karakter i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje", govori Alispahić i dodaje:

"Imali smo i peh zbog rane povrede Terzića, no na kraju je ispalo sve kako treba. "Mali" Beganović je odigrao kvalitetno, pokazao je da se na njega može ozbiljno računati i mislim da je i to još jedan veliki plus iz utakmice u Ugljeviku. Ima u Slobodi mladih igrača pred kojima je svijetla budućnost, a na nama iskusnijim je da im pomognemo u tom njihovom fudbalskom odrastanju."

Alispahić je u redove Slobode stigao iz Šibenika i kako kaže u Tuzli se osjeća fenomenalno.

"Pozitivno sam iznenađen, osjećam se kao da u Tuzli živim već 20 godina. Lijep grad, ljudi su pozitivni i mislim da nisam pogriješio kada sam izabrao Slobodu. Vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje te da ćemo u budućnosti, kako mi igrači tako i naši navijači, imati mnogo razloga za slavlje", ističe Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 3. kolu Sloboda će na Tušnju odmjeriti snage sa Sarajevom.

"Zvijezda 09 je arhivirana, okrećemo se Sarajevu. Još jedan težak meč je pred nama. Sarajevo je u Evropi kao i protiv Mladosti pokazalo snagu i sigurno će biti ozbiljan faktor u borbi za sami vrh. Očekujem dobru utakmicu u kojoj će pobijediti ona ekipa koja to bude više željela, a vjerujem da ćemo to biti mi. Potrebna će nam biti i podrška s tribina pa ovim putem pozivam navijače da ispune tribine stadiona Tušanj te da u pravom smislu budu naš dvanaesti igrač", zaključio je Alispahić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi