Alispahiću povreda skočnog zgloba ne da mira

Igrač Sarajeva van trenažnog procesa

Alispahiću povreda skočnog zgloba ne da mira

Adnan Beganović

Nekadašnji veznjak bugojanske Iskre, Šibenika, Dinama i Rijeke, a danas fudbaler aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka Sarajeva, Mehmed Alispahić, već dvadesetak dana je zbog povrede skočnog zgloba van trenažnog procesa.

Mehmed Alispahić je u Sarajevo stigao u januarskom prelaznom roku, no po dolasku u Bordo klub sreća nije bila njegov saveznik, odnosno već duže vrijeme muči se s povredom skočnog zgloba.

U prošlosezonskom duelu sa Veležom u Mostaru iskusni veznjak je povrijedio skočni zglob.

"Utakmicu u Mostaru neće pamtiti po dobrom. Osim poraza, u Mostaru sam povrijeđen i od tada nikako da budem sto posto spreman. Pokušavao sam svim silama da pomognem svojoj ekipi, čak sam igrao i pod blokadama, tabletama. Ljetne pripreme sam odradio dosta dobro, mislio sam da je povreda prošlost, ali na moju veliku žalost to nije bilo tako. Igrao sam i trenirao pod velikim bolovima i jednostavno nisam mogao više izdržati", za SportSport.ba je istakao Alispahić, koji je svojevremeno igrao i za naš nacionalni tim.

"Liječnička služba našeg kluba je dala sve od sebe, ali ovo je problem koji traje duže vrijeme pa sam u dogovoru sa doktorima i fizioterapeutima odlučio otići u Zagreb na dodatne preglede. Slijedi mi proces rehabilitacije i nadam se da ću izbjeći operativni zahvat", dodao je Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je nakon serije nešto lošijih igara i rezultata ostvarilo dvije sigurne pobjede i ponovo je u borbi za sami vrh tabele.

"Pratim susrete i drago mi je zbog ovih zadnjih rezultata. Imamo dobru ekipu i siguran sam da je krizni period iza nas", zaključio je Alispahić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.