Emotivni Alisson: Nadam se da me otac sada gleda...

Brazilski golman pukao pod emocijama

Emotivni Alisson: Nadam se da me otac sada gleda...

S. Grebović
Teme:

Liverpool je za vikend slavio na gostovanju kod WBA sa 2:1, a junak pobjede bio je golman Redsa.

Ne zbog odbranjenog penala ili zbog nekih bravuroznih intervencija, već zbog gola kojeg je postigao u sudijskoj nadoknadi!

Robson Kanu je gostima priredio hladan tuš već u 15. minuti, ali je stvari na početak vratio Mohamed Salah 15-ak minuta kasnije. Uslijedili su veliki napadi Redsa, koji nikako nisu uspjeli da pronađu put do mreže domaćih.

U sudijskoj nadoknadi vremena Alisson je krenuo na korner, svjestan da nema šta izgubiti. Ubacio je iz ugla Alexander Arnold, a u skoku najviši bio upravo brazilski čuvar mreže koji u maniru rasnih strijelaca pogodio mrežu Johnstonea za veliko slavlje gostiju.

"Želio sam da budem u šesnaestercu kako bih pomogao saigračima i navukao barem jednog defanzivca na sebe. Ipak, niko me nije čuvao i dogodilo se to što se dogodilo. Zaista neobjašnjivo, ali mislim da je to bio Bog koji je stavio svoju ruku na moju glavu. Osjećam se blagosloveno. Pun sam emocija, posle svega što se događalo mojoj porodici i meni. Fudbal je mojoj život, otkako znam za sebe igrao sam ga sa ocem. Nadam se da je mogao ovo da vidi. Siguran sam da zajedno sa Bogom sada slavi", govori Alisson.

Alisson Becker je redove Liveroola pojačao na ljeto 2018. godine došavši iz Rome. Karijeru je počeo u Cruzeiru, nakon čega je prešao u Internacional iz kojeg se lasnirao u Evropu. Gol reprezentacije Brazila čuvao je na 45 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim sa Anfielda je ovom pobjedom ostao pet sa 63 boda. Imaju samo jedan manje od četvrtoplasiranog Chelseja i tri manje od trećeg Leicestera. Upravo će ove dvije ekipe snage odmjeriti u narednom kolu tako da je situacija za Redse jasna.

Ukoliko Kloppov tim u naredna dva kola slavi protiv Burnleya u gostima i protiv Crystal Palacea na svom terenu, naredne sezone će sasvim sigurno igrati u Ligi prvaka.

Top Komentari

Lordiox1
:(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti