Alissonova glupost dala nadu Lisicama, Liverpool ipak došao do pobjede
(Foto: EPA) Prvo poluvrijeme je nagovještavalo laganu pobjedu Liverpoola, ali je golman Redsa zakomplikovao stvari.

Premier liga, 4. kolo

Alissonova glupost dala nadu Lisicama, Liverpool ipak došao do pobjede

Četvrto kolo engleske Premier lige otvoreno je duelom Leicestera i Liverpoola na King Poweru, a na kraju je su do pobjede rezultatom 1:2 došli Redsi.

Leicester je i na ovom susretu bio lišen usluga suspendovanog Jamieja Vardyja, pa su se Lisice, posebno u prvom dijelu, mučile u ofanzivi.

Sa druge strane, Redsi su krenuli furiozno, a kolosalnu šansu su imali već u petoj minuti kada je nakon pokušaja Firmina i odbrane Scmeichela do lopte došao Salah, ali Egipćanin iz sjajne situacije nije uspio pogoditi okvir gola.

Međutim, pet minuta kasnije Liverpool stiže do vodstva. Robertson je asistirao, Mane nekako primio loptu i elegantno pogodio za vodstvo Redsa od 0:1.

Liverpool je do kraja prvog dijela lagano kontrolisao susret i u 45. minuti stigao do 0:2 kada je Firmino glavom pospremio loptu u gol nakon ubacivanja iz ugla, ali se Leicester budi u nastavku. Imao je Leicester nekoliko izglednih situacija pred golom Redsa na otvaranju drugog poluvremena, ali domaći fudbaleri nisu uspjeli zatresti mrežu protivnika.

Ipak, u 63. minuti Van Dijk vraća loptu golman Alissonu, a skupocjeni čuvar mreže Liverpoola umjesto da ispuca loptu pokušava driblati, Ihanacho mu lagano uzima loptu i dodaje do Ghezzala koji postiže svoj prvijenac u dresu Leicestera i smanjuje na 1:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj gol je dao nadu Leicesteru koji je nastavio igrati puno bolje nego li je to bio slučaj u prvom dijelu. Ipak, uslijedio je period bez uzbuđenja, tempo igre je usporio što je odgovaralo Liverpoolu.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa je Liverpool nastavio sjajan niz i upisao četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica nove sezone Premier lige.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Neocikavno lose drugo poluvrijeme. Firminio is Salah su podbacili
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti