Patnji ipak nije kraj, Markoviću propao transfer

Srbijanac ostaje na Anfieldu

Patnji ipak nije kraj, Markoviću propao transfer

Iako su se jučer u engleskim medijima pojavile informacije da je Liverpool konačno dogovorio prodaju Lazara Markovića, dogovoreni transfer je ipak propao u zadnji čas.

Marković je u Liverpool stigao prije četiri godine, ali nije ispunio očekivanja čelnika Redsa, te je od te 2014. gotovo konstantno na posudbama.

Špekulisalo se da će 24-godišnji Lazar Marković na novu posudbu i ovog ljeta, ali onda su se pojavile informacije da ga je Liverpool konačno odlučio prodati.

Navodno je Liverpool uspio dogovoriti cijenu Markovićevog transfera u Anderlecht, klub u kojem je on proveo prošlu polusezonu na posudbi.

Anderlceht je pristao platiti Liverpoolu nešto više od tri miliona eura za otkup Markovićevog ugovora, ali je transfer ipak propao jer se srbijanski fudbaler nije uspio dogovoriti sa Belgijancima oko plate. Naime, Anderlecht nije mogao osigurati Markoviću istu platu koju on ima u Liverpoolu, pa od dogovora nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj krilni napadač će tako na Anfieldu ostati barem do januara, a do tada sigurno neće igrati, barem ne tamičarske utakmice, jer se na njega odavno ne računa u Liverpoolu. Inače, njegov ugovor sa Redsima važi do narednog ljeta.

Marković je 2013. godine iz Partizana otišao u Benficu, a od kada je postao član Liverpoola boravio je na posudbama u Fenerbahčeu, Sportingu, Hull Cityju i Anderlechtu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti