S namjerom da odugovlači vrijeme napucao saigrača loptom u glavu i nokautirao ga

Bizarnije ne može

S namjerom da odugovlači vrijeme napucao saigrača loptom u glavu i nokautirao ga

Admin Čaušević

Dan Burn je morao biti zamijenjen u posljednjim minutama utakmice Newcastle Uniteda protiv Manchester Cityja nakon što mu je saigrač Sven Botman napucao loptu u lice pokušavajući odugovlačiti vrijeme.

Newcastle i Manchester City odigrali su spektakularnu utakmicu na St James’ Parku, remiziravši 3:3 u veoma napetih 90 minuta sjajne igre s obje strane.

Nakon samo pet minuta činilo se da će to biti još jedna ugodna pobjeda ekipe Pepa Guardiole. Bernardo Silva pronašao je Ilkaya Gundogana koji je vrlo rano doveo goste u vodstvo.

Ali Newcastle je briljantno odgovorio s Allanom Saint-Maximinom koji je tokom cijelog meča stvarao razne probleme. Njegov centarušut Almiron je pospremio u mrežu.

Nakon toga je Saint-Maximin pronašao Calluma Wilsona koji je doveo Newcastle u vodstvo od 2:1 prije poluvremena.

Poslije deset minuta u drugom poluvremenu, Kieran Trippier zabio je senzacionalan slobodni udarac i donio Svrakama prednost od dva pogotka.

Oglasi

Ali to je vodstvo potpuno izbrisano u roku od 10 minuta jer su Erling Haaland i zatim Silva izjednačili rezultat na 25 minuta do kraja.

City je tražio pobjedu, ali nisu mogli pronaći put pored golmana Nicka Popea i borbene odbrane Newcastlea.

Jedan od tih borbenih defanzivaca bio je Burn, koji je tokom cijele utakmice imao pune ruke posla sa Cityjevim napadačima svjetske klase.

Ali bivši defanzivac Brightona nije odigrao cijeli meč, izašao je u 95. minuti, a za izmjenu može kriviti svog saigrača Botmana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je odbrojavao sekunde prije posljednjeg zvižduka dok je Joelinton faulirao De Bruynea kako bi spriječio kasni napad. Dok se lopta otkotrljala, Botman je pokušao izbaciti loptu i izgubiti nekoliko dragocjenih sekundi. Međutim, Burn je bio na krivom mjestu u krivo vrijeme jer ga je Botman napucao ravno u lice.

Burn se srušio na teren - i sigurno nije gubio vrijeme. Umjesto toga, fizioterapeuti iz Newcastlea odlučili su da je razumno zamijeniti Burna u strahu od potresa mozga. Emile Kraft ušao je umjesto njega dok je Newcastle preživio ostatak utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi