Allegri će u revanšu uraditi ono što nikada u karijeri nije?

Nevjerovatno napadačka formacija

Allegri će u revanšu uraditi ono što nikada u karijeri nije?

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka poraženi su na domaćem terenu od Real Madrida sa 3:0 i tako imaju minimalne šanse da se domognu plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Stara dama je prošle sedmice željela da se osveti kraljevskom klubu za poraz u prošlogodišnjem finalu, ali Real ih je ponovo "razibio" i to ovaj put u sred Torina. Pred Juventusom je gotovo nemoguć zadatak u revanšu, ali iz italijanskog kluba su poručili da neće odustati.

Prema pisanju italijanskih medija Massimiliano Allegri razmatra mogućnost da zaigra u nevjerovatno ofanzivnoj formaciji 4-2-4, a ukoliko se predomisli onda će to najvjerovatnije biti formacija 4-3-3.

Ukoliko trener Juventusa odluči da počne meč u formaciji 4-2-4 to znači da će u veznom redu imati samo dvojicu igrača. To će najvjerovatnije biti Sami Khedira i Miralem Pjanić, a što se napada tiče tu bi trebali igrati Mario Mandžukić, Juan Cuadrado, Douglas Costa i Gonzalo Higuain.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti