Real napadao na Bernabeu, ali osvojio samo bod protiv Atletica

Jorgandžije mogu biti sretne

Real napadao na Bernabeu, ali osvojio samo bod protiv Atletica

Real Madrid i Atletico Madrid danas su podijelili bodove u utakimici 31. kola La Lige odigravši na Bernabeu 1:1. 

Bila je ovo jedna skoro pa potpuno rezultatski nebitna utakmica za oba tima, a gledatelji su vidjeli mnogo šansi i na kraju podjelu bodova kojom više može biti zadovoljna gostujuća ekipa.

Mnogo više od igre imao je Real u ovom meču, ali Kraljevi su se dosta ispromašivali i na kraju su postigli samo jedan gol. Sve je počelo u 10. minuti kada je dobru priliku imao Ronaldo, ali nije uspio da pogodi jer je Oblak bio dobro postavljen. Samo nekoliko minuta kasnije iz velike udaljenosti je ponovo pokušao Ronaldo, Oblak je i ovog puta bio na visini zadatka. Poslije toga Costa je slabo šutirao i Keylor Navas nije imao problema.

Na narednu šansu čekalo se do 28. minuti, a tada je udarac Raphaela Varanea odbranio nevjerovatno Oblak. Samo dvije minute kasnije stopostotna prilika za Diega Costu, ovog puta Navas uzvraća kolegi na drugoj strani. Do kraja prvog dijela meča sjajnu priliku imao je i Marcelo, ali pogađa stativu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku susreta viđena su dva pogotka. Prvo je Real poveo u 53. minuti preko Ronalda, da bi samo četrii minute kasnije Griezmann izjednačio rezultat. Dvije minute poslije izjednačenja Atletico je mogao i do preokreta, a li Navas je sjajnom odbranom spiječio gol Kokea. Real je u finišu zaprijetio preko Ramosa dva puta, ali ipak je ostalo 1:1.

Real nakon ovog boda ima 64, odnosno četiri boda manje od Atletica koji je na drugoj pozicijui. Barcelona je nedostižna za oba tima jer ima čak 79 osvojenih bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije