Kada je vidio šta je Di Maria napravio, Allegri je izgubio kontrolu - otrčao je u svlačionicu

Zna da je Kup jedini spas

Kada je vidio šta je Di Maria napravio, Allegri je izgubio kontrolu - otrčao je u svlačionicu

E. Škorić

U četvrtak navečer Juventus je uspio da pobijedi Lazio sa 1:0 i da se plasira u polufinale Kupa Italije,m a tokom duela navijači su posebno zapazili jednu situaciju.

Staroj dami je oduzeto 15 bodova u Seriji A, pa je borba za trofej u Kupu jedino preostalo najtrofejnijem italijanskom klubu.

Juve je došao u polufinale nakon što je golom Bremera pobijedio Lazio na svom stadionu, a sada ga očekuje "finale prije finala" protiv ljutog rivala Intera, dok će u drugom polufinalu igrati Fiorentina i Cremonese.

Ovo je sada ostao jedini način za Juventus da se plasira u Evropu i Massimiliano Allegri od igrača zahtijeva maksimalan odnos.

Pobjeda nad Lazijem stoga je posebno važna. Trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je jako uzbuđen zbog ove utakmice. Vidjelo se da su ga sve nedaće koje su u posljednje vrijeme zadesile njegovu momčad teško opteretile.

Posebno je to bilo vidljivo kada je izglednu akciju na vrlo jednostavan način protratio Angel Di Maria. Argentinac je uništio dobar napad pogrešnim dodavanjem, a onda je Allegri počeo mahati rukama od bijesa i vikati, a na kraju je otišao do tunela koji vodi do svlačionice. Cijelu situaciju možete vidjeti u nastavku.

Oglasi

Inače, italijanski Corriere dello Sport javlja da bi se Juventus mogao suočiti s dodatnim kaznama. Čak se priča o oduzimanju još 20 bodova. Osim toga, mogu biti izbačeni iz evropskih kupova, pa čak i izgubiti ligaške titule, uglavnom one iz sezone 2019.-2020., no moguće je da će se otvoriti i pitanje ranijih (trenutno imaju 36 titula).

“Klubu bi se oduzelo dodatnih dvadesetak bodova zbog kršenja ugovora s igračima o platama, netransparentnih “partnerstava” s drugim klubovima i odnosa s agentima", navodi list.

Trenutno je Juventus s 23 boda tek trinaesti u Seriji A i četrnaest bodova iza nokaut zone. Ako bi bio kažnjen s dodatnih 20 bodova, njegov položaj na tabeli bio bi dramatičan. Imao bi samo tri boda i bili bi posljednji na tabeli.

To bi onda značilo najvjerovatnije ispadanje u Seriju B, ali ne bi to bilo prvi put da igrači Juventusa moraju da igraju u nižim rangovima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ne dodatnih 20, nego s 15 na 20 povecati kaznu. Dakle, dodatnih 5..al aj..isto tako ogu i ponistiti ovih 15.
2 0
Voland
Opet blamiranje novinara ss.ba. Juve je još uvijek u Europi (16-tina LE). Ako osvoje ovo takmičenje, oni su u Europi i slijedeće sezone, i to LP
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi