Juventus prošao dalje, čeka nas spektakl u polufinalu

Kup Italije

Juventus prošao dalje, čeka nas spektakl u polufinalu

Edmir Škorić

Juventus je u rezultatskoj krizi u posljednje vrijeme, ali je večeras pred svojim navijačima uspio da pobijedi Lazio sa 1:0 i da se plasira u polufinale Kupa Italije.

Staroj dami je, što je svima već poznato, oduzeto čak 15 bodova u Seriji A, zbog čega su izgubili šanse da se bore za titulu, a po svemu sudeći i za Evropu.

Kup sada ostaje jedina šansa za Staru damu, a uz puno borbenosti večeras su uspjeli da savladaju Lazio i da uđu u samu završnicu Kupa.

Nije viđen lijep nogomet u Torinu, ali bilo je to i očekivati jer se radi ipak o meču s velikim ulogom.

Gol odluke postignut je u samoj završnici utakmice. Igrala se 44. minuta kada je Filip Kostić ubacio, a Bremer loptu smjestio u mrežu gostiju iz Rima.

U nastavku meča velika borba za svaku loptu, Lazio je pokušavao da napadne i da se vrati, ali skoro da nije bilo prave prilike za nebesko-plave, koji se sada okreću prvenstvu gdje će pokušati da se plasiraju u Ligu prvaka.

Juventus unatoč svemu jedan je od glavnih favorita za osvajanje Kupa. Staroj dami slijedi duel sa Interom u polufinalu, što će uistinu biti pravi spektakl.

Mnogo manje atraktivan je drugi meč polufinala u kojem se sastaju Cremonese, koji je iznenađujuće izbacio Romu, te Fiorentina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Koji je ovo put da novinari ss.ba zaboravljaju da je Juventus još uvijek u Europi (šifra: Europa liga) i ako osvoje istu igrat će LP slijedeće godine. Čak i ako ih izbace u Seriu C
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi