Bomba na Apeninima: Juventusu se oduzima još 20 bodova, biti će zakovani za samo dno!

Prijeti im ispadanje iz lige

Bomba na Apeninima: Juventusu se oduzima još 20 bodova, biti će zakovani za samo dno!

Esmer Oštraković

Nakon što su dobili kaznu zbog koje im je oduzeto petnaest bodova, Juventus se nalazi u novim velikim problemima, te mu prijeti oduzimanje dodatnih 20 bodova.

Ukoliko se to desi onda će to ovaj klub odvesti u grčevitu borbu za opstanak u ligi, a tome se apsolutno niko nije mogao nadati.

Italijanski mediji otkrili su detalje u vezi sa novom istragom, a ovaj put se radi o manevru sa platama koje je Juventus izveo u periodu koronavirusa.

Igrači Juventsusa su tako 2020. godine javno objavili da se odriču jednog dijela svojih plata kako bi pomogli klubu da lakše prebrodi krizu izazvanu pandemijom.

Čelnici Juventusa su u tajnosti sa njima dogovorili punu isplatu plata koju neće prijaviti savezu niti prikazati u finansijskim izvještajima.

Upravo to je postalo predmet istrage, a italijanski mediji tvrde da se Juventus nalazi u velikim problemima, te da im slijedi još teže razdoblje.

Oglasi

"Tužilac je spreman da traži minimalnu kaznu oduzimanje barem dvadeset poena u slučaju manevra sa platama, te će to biti mnogo gore nego u slučaju kapitalne dobiti. Uz kaznu od 15 oduzetih bodova, Juventus će biti na posljednjem mjestu u Seriji A", navode italijanski mediji.

Juve trenutno ima 23 boda, što praktično znači da bi u tom slučaju ostali na samo tri osvojena poena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da ovakav scenario niti jedan navijač Juventusa nije mogao očekivati od svog kluba, te niko od njih ne može da vjeruje šta se događa.

Svi su očekivali još jednu dobru sezonu u kojoj će se boriti za sami vrh tabele, ali čini se da im slijedi vrlo moguće ispadanje u drugi rang takmičenja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Eto samo Juve je zao, joj sto ne mogu talijanske patetike...
3 0
zak84
Dosta klubova pod istragom... Naravno Juventus će kao i prošli put najviše na****t,tu su Napoli,Milan inter Sampdoria i još par ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti