Allegri: Lazio je zasluženo slavio

Oglasili se treneri nakon utakmice

Allegri: Lazio je zasluženo slavio

Eldar Ganibegović

Lazio je savladao Juventusa na Olimpicu s 3:2, te tako osvojio naslov pobjednika Superkupa Italije.

Nebeskoplavi iz Rima su odigrali dobru utakmicu, te tako potpuno nadigrali Staru damu i došli do svog prvog trofeja u sezoni.

Nakon utakmice oglasili su se i treneri ekipa. Simone Inzaghi je rekao kako se njegova ekipa za ovu utakmicu spremala od 4. jula, te kako su željeli da se osvete Juventusu zbog poraza u finalu Kupa Italije. 

"Definitivno smo zaslužili pobjedu. Momci su dali sve od sebe. Od 4. jula smo se spremali za ovu utakmicu i htjeli smo se osvetiti Juventusu zbog poraza u finalu Kupa Italije. Momcima sam rekao da moramo igrati kao tim, da nismo tako igrali ne bismo nikada pobijedili večeras. Stvarno sam ponosan i počašćen što radim sa ovim momcima", rekao je Inzaghi.

Allegri je sa druge strane priznao, kako je Juventus poprilično loše odigrao, te da je Lazio definitivno zaslužio pobjedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Lazio je igrao mnogo bolje. Mi smo se pojavili tek posljednjih 30 minuta. Oni su bili agresivniji i brži na lopti, međutim kada smo mi imali prilike iskoristili smo ih. Možda smo mogli izboriti produžetke, ali bez obzira, Lazio je zasluženo slavio. Uglavnom, nismo bili na visini zadatka, sramota je kako smo propustili prvi trofej ove sezone, to nam je bio cilj, ali od sljedećeg vikenda moramo početi pobjeđivati", rekao je Allegri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi