Allegri: Milan će se vratiti na vrh naredne sezone

Allegri uvjeren

Allegri: Milan će se vratiti na vrh naredne sezone

Midhat Šljivak

Trener Milana Massimilliano Allegri čestitao je Juventusu na osvojenoj tituli prvaka Italije, ali je isto tako najavio povratak svog tima na vrh naredne sezone.  

Porazom od Intera od 4:2 Milan se i definitvno oprostio od titule prvaka, a u izjavi za Sky Sport Allegri je komentarisao gubitak titule.

 

"Juventus je zaslužio titulu. Bili su bolji od nas ove sezone, dobili su međusobne duele što je ove sezone bilo odlučujuće u osvajanju Scudetta. Iako nismo bili ništa slabiji od Juventusa završili smo drugi, uz dosta nesreće i povreda bitnih igrača tokom sezone. Ipak, siguran sam da ćemo se naredne sezone vratiti u vrh", rekao je Allegri. 

 

Trener Rossonera smatra da su u derbiju protiv Intera (4:2) mogli imati mnogo bolji rezultat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Derbi je bio vrlo interesantan. Vrlo lako smo mogli pobijediti utakmicu, ali su oni iskoristili penal, a potom je i Maicon postigao rijetko viđen gol, što im je donijelo pobjedu iako smo mi bili bolji tim",dodao je Allegri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.