Allegri: Možda su suci, kao i mi, u lošoj formi

Razočaran suđenjem

Allegri: Možda su suci, kao i mi, u lošoj formi

Edmir Škorić

Milanov trener Massimiliano Allegri krivca za poraz svoje momčadi u gradskom derbiju od Intera vidi isključivo u sucu Paolu Valeriju.

Golom Waltera Samuela Inter je na San Siru bio bolji od Milana (1:0), koji ni sa igračem više (isključen Nagatomo) nije uspio pronaći put do mreže ljutog gradskog rivala.

 

"Nikada ne govorim o sucima, ali sada stvarno moram. Sudac je u ovoj utakmici bio jako loš. U prvom poluvremenu napravio je tehničku pogrešku. Odsvirao je kraj prvog dijela 12 sekundi prije. Onda je Urbyja Emanuelsona srušio posljednji čovjek u odbrani, ali je sviran kontraprekršaj", kazao je Allegri, nastavivši:

 

"Možda je bio penal na Robinhu, Nagatomovo isključenje je bilo očito jer nije mogao da mu ne da žuti karton za ono što je uradio. To nije opravdanje, i možda sudac danas jednostavno nije imao sreće, ali su incidenti bili jako očiti".

 

Ricardo Montolivo je zatresao u jednom momentu mrežu slovenskog golmana Samira Handanovića, no dosuđen je prekršaj.

 

"Nemam pojma zašto se sudac oglasio. Sramotno je što se sve radi i kakve odluke se donose protiv nas, ali ništa ne možemo napraviti. Možda su suci u lošoj formi kao i mi", dodao je bivši trener Cagliarija.

 

Za kraj se još osvrnuo na igru svojih izabranika: "Moramo gledati da se poboljšamo. Sramota je izgubiti na ovaj način, ali moramo prihvatiit rezultat i pogledati gdje smo u krivu. Primili smo dosad već sedam golova i moramo tokom ove reprezentativne pauze poraditi na tome".

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Milan iz sedam odigranih utakmica ima sedam bodova i nalazi se na 11. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.