Allegri objasnio zbog čega je Pjanića izveo iz igre

Juve savladao Napoli

Allegri objasnio zbog čega je Pjanića izveo iz igre

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su savladali Napoli (2:1) u derbiju 11. kola italijanske Serije A.

Stara dama je na svom terenu bila bolja od Napolija sa 2:1, a odlučujući gol postigao je Gonzalo Higuain koji je ovog ljeta u Juve stigao upravo iz Napulja. Sredinom drugog poluvremena Allegri je odlučio da iz igre izvede bh. reprezentativca Miralema Pjanića, a na teren je ušao Marchisio.

Trener Juventusa nakon meča objasnio je zbog čega je odlučio da Pjanića izvede iz igre, te je komentarisao partiju Higuaina.

"Pjanić daje svoj maksimum u svakoj utakmici posebno u odbrani. Mislim da je malo umoran pa sam odlučio da ga izvedem iz igre jer je u posljednje vrijeme odigrao dosta utakmica. Imao je nekoliko dobrih dodavanja za Higuaina u prvom poluvremenu, ali je mnogo bolji kada nije previše umoran", rekao je Allegri, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Higuain je još jednom pokazao da je nevjerovatan igrač, te da radi sve za tim. On je veoma sretan i svi smo znali da će ovo biti posebna utakmica za njega. On je izabrao da dođe u Juve i ne treba se uopšte osjećati kao izdajnik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije