Allegri: Pojedini igrači se moraju prilagođavati Pjaniću
FOTO: EPA

Trener Juventusa

Allegri: Pojedini igrači se moraju prilagođavati Pjaniću

Massimiliano Allegri je utakmici 3. kola Serie A protiv Sassuola (3:1) pružio priliku Miralemu Pjaniću.

Odlukom trenera Juventusa bh. reprezentativac je nastupio od prve minute i odmah u debiju je postigao pogodak, a osim njega u veznom redu su još bili sjajni Mario Lemina i Sami Khedira. 

"Ranije nismo uspjeli toliko puno rotirati vezni red. Pjanić u igri voli imati slobodu, da može lutati po terenu, tako da se druga dvojica igrača u veznom redu moraju prilagođavati njemu", izjavio je Allegri nakon utakmice.

Juventus je prvenstvo otvorio na najbolji mogući način i od strane medija u Italiji je već etiketiran kao novi šampion. To, prema riječima Allegrija, samo šteti njegovim igračima.

"Šteti nam činjenica da svaki dan slušamo kako je Juventus kvalitetan tim koji će osvojiti Seriju A, Ligu prvaka i bilo koji drugi trofej. Zbog toga iskačemo iz stvarnosti", istakao je Allegri.

Kada je u pitanju igra njegove momčadi, posebno mu smetaju problemi u odbrani.

"Ove sezone smo primili dva pogotka iz kornera i to nam je previše. U nekim situacijama se moramo braniti bolje i ne smijemo dopustiti protivnicima da nam bježe. Moramo raditi na atome, ne smijemo jednostavno uzeti zdravo za gotovo činjenicu da imamo trojicu igrača u odbrani i da će oni to riješiti."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torinski klub je ostvario pobjedu u sve tri dosad odigrane utakmice i na kontu ima maksimalnih devet bodova. Sliejde ga Napoli, Genoa, Sampdoria...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti