Allegri: Pričamo o Ligi šampiona
Allegri: Bit će spremni Dybala i Matuidi

Juve prokockao 2:0 protiv Tottenhama

Allegri: Pričamo o Ligi šampiona

Kada je Gonzalo Higuain promašio penal u 46. i Massimiliano Allegri vjerovatno je pomislio ovo nećemo dobiti. Čovjek umjesto da zabije četiri gola, odvede svoje suigrače na odmor kao pokisle miševe.

Da stvar po Juventus bude još gora, Gianluigi Buffon u nastavku postavi živi zid kao amater, zabije mu čovjek gol u njegovu stranu. I umjesto da imaju 4:2, Juventus će na revanš Tottenhamu u osmini finala Lige prvaka s nikakvih 2:2.

Ipak, Allegri tvrdi da Juventus ima sve što je potrebno da ide dalje u Ligi šampiona.

“Bila je to dobra utakmica, Juve je napravio nekoliko grešaka, djelimično uslijed pritiska.”

“Buffon je ima sjajnu odbranu, onda smo imali šansu za 3:0 pa smo promašili penal. Znali smo da će biti teško, ali probat ćemo da pobijedimo.”

“Bilo je normalno da naiđemo na poteškoće. Nakon 2:0, otišli smo preduboko i prestali da igramo, ali to je bilo i zbog dobre igre protivnika. Ne zaboravite da govorimo o Ligi šampiona. Šteta je što nismo pobijedili, ali ipak imamo sve što je potrebno da idemo dalje.”

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Tottenham je veoma dobar tim, i fizički i tehnički. Osim one Buffonove odbrane, praktično nisu imali pravu šansu. Izgubili smo loptu u odbrani i primili gol.”

“Dybala i Matuidi će biti spremni za drugu utakmicu, ali to je za mjesec dana. Sada moramo da se koncentrišemo na Torino.”

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi