"Roma je 2013. godine prodala Pjanića, ali transfer nisu smjeli dovršiti"
Ponude su za Pjanića stizale sa svih strana (Foto: EPA)

Poprilično nevjerovatan podatak

"Roma je 2013. godine prodala Pjanića, ali transfer nisu smjeli dovršiti"

M. Šljivak

Miralem Pjanić napustio je Romu 2016. godine. Prešao je veznjak reprezentacije BiH u redove torinskog Juventusa za nešto više od 30 miliona eura, ali je redove Vučice umalo napustio i mnogo ranije.

Kolumnista Alessandro Austini govorio je za Romin radio i otkrio je poprilično nevjerovatan podatak. Miralem Pjanić je 2013. godine bio na vratima Atletico Madrida. Transfer je dogovoren, ali su se u rukovodstvu Rome u posljednji čas predomislili.

"Roma je 2013. godine prodala Pjanića Atleticu iz Madrida i željeli su potom dovesti Christiana Eriksena. Transfer nije završen zbog navijača i okoline. Oni ne bi lako prihvatili prodaju Pjanića jer su ranije izgubili Lamelu i Marquinhosa i klub je na kraju odustao. Nisu ga smjeli prodati", tvrdi Austini.

Pjanić je odigrao još tri godine u dresu rimskog kluba. Igrao je jako dobro, te je 2016. godine konačno dogovorio veliki transfer u Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Starom damom iz Torina je odmah osvojio i naslov prvaka kojeg će ove sezone pokušati i odbraniti.

Također, sam Pjanić je jučer priznao kako je pored ponude Juventusa imao i ponude iz Engleske od Arsenala i Tottenhama, ali je odlučio da obuče dres Bianconera.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi