Allegri: Primili smo gol nakon prve greške

Trener Juventusa

Allegri: Primili smo gol nakon prve greške

Trener Juventusa Max Allegri nije imao razloga da bude zadovoljan igrom svoje ekipe nakon sinoćnjeg poraza u gostima kod Barcelone (3:0). 

Stara dama je igrala dobro sve dok nisu primili prvi pogodak. Nakon toga Barcelona se razigrala, a kada se to dogodi na Camp Nou stadionu, onda je protivniku veoma teško da se odbrani. 

Takva sudbina zadesila je večeras Juventus koji je na kraju primio tri pogotka, a imali su sreće da i više lopti nije završilo u njihovoj mreži. 

Allegri je nakon meča rekao da je njegov tim primio gol nakon prve greške koju su napravili. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kada imate šanse ovdje, onda ih morate iskoristiti. Kažnjeni smo za prvu grešku, samo 30 sekundi prije kraja poluvremena. Nakon pauze imali smo odmah veliku priliku preko Dybale da izjednačimo rezultat, ali kada se otvorio prostor, Barcelona je postala nezaustavljiva. Ovakve utakmice se pobjeđuju psihom. Činjenica je da samo prvi i treći gol primili iz kontri kada smo pokušavali da zaprijetimo. Vrlo je bitno skupiti snage i ostati do kraja u meču, jer se uvijek možete vratiti u meč i preokrenuti stvari", rekao je Allegri. 

Juventus naredni meč u Ligi prvaka igra na domaćem terenu protiv Olympiakosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi