Allegri razočaran rasističkim ispadima

Trener Milana razočaran rasizmom

Allegri razočaran rasističkim ispadima

Midhat Šljivak

Trener Milana Massimiliano Allegri, razočaran je rasističkim ispadima navijača u meču protiv Pro Patrie koja se trebala odigrati danas.

Domaći navijači su sredinom prvog poluvremena rasno vrijeđali fudbalera Milana Kevina-Princea Boatenga, nakon čega je susret prekinut, a Allegri je veoma razočaran rasističkim vrijeđanjem od strane dijela domaćih navijača.

"Veoma smo tužni i razočarani zbog onoga što se desilo. Žao mi je navijača koji su došli tu samo zbog fudbala, ali jednostavno nismo mogli donijeti drugačiju odluku. Moramo zaustaviti ovakvo necivilizovano ponašanje na stadionima. Obećavam istinskim navijačima Pro Patrie da ćemo se vratiti neki drugi put", rekao je Allegri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.