Allegri: Cristiano je jak mentalno, po tome se razlikuje od mnogih
FOTO - EPA

Allegri: Cristiano je jak mentalno, po tome se razlikuje od mnogih

A. Beganović

Italijanski stručnjak Massimiliano Allegri za inostarne medije je govorio o Cristianu Ronaldu.

Allegri je imao samo riječi hvale za portugalskog igrača i jednog od najboljih svih vremena za kojeg smatra da se po mentalitetu razlikuje od mnogih ostalih fudbalera.

"Trenirao sam mnogo dobrih igrača, jakih mentalno. Recimo, defanzivci Cheillini i Nesta, veznjaci Gattuso i Seedorf, te napadači Ibrahimović i Ronaldo. Ovaj zadnji je vrhunski u smislu mentaliteta", rekao je Allegri, pa dodao:

"U tom se pogledu razlikuje od ostalih. Osvojio je pet Zlatnih lopti, pet Liga prvaka, osvojio je i Evropsko prvenstvo. Teško je sve to postići, ali on svake godine ima novi cilj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi