Allegri: Sami odlučujemo o svojoj sudbini

Trener Juventusa zadovoljan

Allegri: Sami odlučujemo o svojoj sudbini

Juventus je sinoć na svom terenu savladao Empoli sa 2:0 i tako učvrstio svoju poziciju na čelu Serije A.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri je nakon završetka utakmice bio zadovoljan pobjedom, ali i izdanjem svog tima.

"Utakmica nije bila lagana, ali moji momci su odradili dobar posao. Iako se nalazi u donjem dijelu tabele, Empoli je ekipa koja igra otvoreno i koja voli da kombinuje, a to nekad može biti vrlo frustrirajuće. Zadovoljan sam pobjedom jer se nalazimo u gustom rasporedu, a i tek smo se vratili sa putovanja jer smo prije nekoliko dana igrali u Ligi prvaka protiv Porta", rekao je Allegri, koji se potom osvrnuo na stanje na tabeli:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo se koncentrisati na nas i na našu igru, te shvatiti da je sudbina u našim rukama. Sami odlučujemo o njoj i ostali nam nisu toliko bitni".

Juventus se nakon 26 odigranih kola nalazi na prvom mjestu na tabeli sa 66 bodova, deset više od Rome koja je na drugom mjestu s jednom utakmicom manje. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi