Allegri: Sami smo vratili Napoli u utakmicu

Trener Juventusa Max Allegri nije zabrinut zbog poraza

Allegri: Sami smo vratili Napoli u utakmicu

D. Rakanović

Trener Juventusa Massimiliano Allegri nije zabrinut zbog poraza protiv Napolija (3:2), jer je njegova ekipa prošla u finale italijanskog Kupa. 

Stara dama je vodila dva puta, ali su na kraju izgubili sa 2:3 što je bilo dovoljno da se plasiraju u finale sa ukupnim rezultatom 5:4. 

U finalu će se Juventus sastati sa Laziom, a utakmica je na rasporedu 2. juna na stadionu Olimpico.

"Ovo je dobar rezultat, posebno nakon dvije vrlo teške utakmice. Igrali smo bolje u poređenju na nedjelju, a onda smo zakomplikovali sebi život zbog greške za 2:2. Primili smo tri gola večeras zbog pada koncentracije. Sve u svemu bila je ovo dobra utakmica i ne brinem, jer smo mi sami vratili Napoli u utakmicu", rekao je Allegri, i dodao: 

"Bila je ovo dobra partija i ušli smo u neke rizike nakon što smo gubili 2:3. Bila je ovo utakmica koju smo mogli pobijediti, ali smo dostigli cilj da se plasiramo u finale".

Trener Juventusa je posebno pohvalio argentisnkog napadača Higuaina koji je večeras postigao dva gola. 

"Higuain je dobro radio tokom internacionalne pauze i možete vidjeti kako je naporno trenirao, jer igra u odličnoj formi", rekao je Allegri, dodavši da je njihov veliki izazov počeo danas, a to je da idu do kraja na sva tri fronta.

Allegri je na pitanje o njegovoj budućnosti, rekao da je sretan u Torinu, te da mu je namjera da ostane u Juventusu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moje namjere su da nastavim sa Juventusom, jer sam ovdje sretan. Nisam se sastao sa čelnicima kluba, jer postoje drugi prioriteti, ali kada dođe vrijeme sjest ćemo i procijeniti stvari", rekao je Allegri i dodao:  

"Ova ekipa ima veliki potencijal, mješavinu mladosti i iskustva. Iznad svega Juventus je klub na vrhunskom nivou i postoji tek nekoliko u inostrantsu koji bi mogli smatrati boljima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi