Allegri se trenerskom poslu vraća na ljeto i preuzima engleskog velikana

Telegraph piše da su sve dogovorili

Allegri se trenerskom poslu vraća na ljeto i preuzima engleskog velikana

E. Čaušević

Massimiliano Allegri je bez posla nakon što je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Juventusu.

Allegri je sa Starom damom dominirao na Apeninima prethodnih godina, ali su mu u klubu zamjerili što prošle sezone nije uspio osvojiti L‭igu prvaka, te su mu se zahvalili na saradnji.

Italijanski stručnjak je imao nekoliko zanimljivih ponuda nakon otkaza, ali je odllučio da uzme jednogodišnju pauzu. Allegri je potvrdio da će se trenerskom poslu vratiti ovog ljeta i čini se da je već poznato s kojim klubom je dogovorio saradnju.

Engleski Telegraph objavio je danas da je Sarri sve dogovorio s Manchester Unitedom, te da će na kraju ove sezone preuzeti klupu kluba sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ole Gunnar Solskjaer će biti trener do kraja sezone iako Unitedu ne ide baš najbolje. No, čelnici kluba mu neće dati otkaz iako je bio veoma blizu toga.

United će sačekati kraj sezone kada će se Solskjaeru zahvaliti na saradnju, a umjesto njega će ekipu preuzeti Allegri. Ovaj 52-godišnji stručnjak je u svojoj karijeri pored Juventusa trenirao još Milan, Cagliari, Sassuolo, Lecco, Grosseto, SPAL i Aglianese.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ensar13
Engleski Telegraph kaže da je Sarri sve dogovorio sa Unitedom a ekipu na kraju sezone preuzima Allegri?
9 0
Ade1987
Ko će koga ovdje da preuzme????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi