Savjetnik prvog čovjeka Uniteda 'uhvaćen' u društvu Mauricija Pochettina
Foto - EPA

Hoće li Argentinac na klupu Crvenih đavola?

Savjetnik prvog čovjeka Uniteda 'uhvaćen' u društvu Mauricija Pochettina

M. Šljivak

Manchester United mogao bi već narednog ljeta dobiti novog menadžera.

Iako je došao kao spasitelj u klub, norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer nije pokazao previše na klupi Crvenih đavola i sve se više spominje mogućnost njegovog odlaska na kraju sezone.

Mnogi navijači, ali i određeni ljudi iz rukovodstva kluba umjesto njega na klupi žele vidjeti Mauricija Pochettina, sjajnog Argentinca koji je prethodnih pet godina radio odličan posao u Tottenhamu.

Dodatne špekulacije o njegovom preuzimanju Uniteda u narednoj sezoni pojavile su se nakon što je Pochettino sinoć uhvaćen u društvu savjetnika čelnika Uniteda Eda Woodwarda.

Neil Ahston je zajedno s argentinskim trenerom gledao utakmicu Brentforda i Leedsa u Championshipu i to je odmah izazvalo brojne komentare.

Naravno, lako se moglo desiti da su se sasvim slučajno sreli na stadionu, ali navijači Uniteda su oduševljeni činjenicom da je savjetnik uočen u društvu Pochettina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iskreno, volio bih ponovo raditi u Premier ligi. Znam da će biti teško, ali čekam da vidim šta će se desiti. Sada malo više mislim na tebe, ali spreman sam i čekam na nove izazove. Uvjeren sam da će novi izazov biti fantastičan za mene", kratko je rekao Pochettino.

Argentinac je uvjerljivo najveći favorit na kladionicama za novog menadžera Uniteda, a iza njega su Max Allegri i Brendan Rodgers.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi