Allegri: Torino je odigrao utakmicu sezone, zaslužili su bod
Foto: EPA

Trener Juventusa nakon gradskog derbija

Allegri: Torino je odigrao utakmicu sezone, zaslužili su bod

D. Rakanović

Juventus je u posljednjim momentima utakmice pogotkom Higuaina došao do remija u velikom gradskom derbiju protiv Torina (1:1).

Trener Max Allegri nije bio zadovoljan nastupom svojih izabranika, pogotovo jer Juventus nije uspio pobijediti ekipu koja je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrala sa igračem manje.

"Čestitao bih igračima obje ekipe na sjajnoj utakmici. Nakon primljenog gola izgubili smo na oštrini, jer smo bili uzbuđeni od samog početka utakmcie. Trebamo imati više strpljenja u određenim situacijama", rekao je Allegri. 

"Ovo je važan bod i jako sam sretan što smo se približili osvajanju prvenstva. Trebala su nam četiri boda da ga osvojimo, a sada nam trebaju tri", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski stručnjak je promiješao postavu za večerašnju utakmicu kako bi sačuvao igrače za revanš utakmicu polufinala Lige prvaka u utorak protiv Monaca i pitanje je dali su igrači koji su dobili priliku htjeli više nego što su mogli. 

"To je sasvim moguće i ne mogu ih zbog toga osuditi. Bila je ovo jako teška utakmica, a za Torino je ovo bila utakmica sezone i zaslužili su bod. Trebali smo bolje držati loptu i imati više strpljenja", rekao je Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi