Allegri već dogovorio saradnju s Arsenalom?

Engleski mediji navode

Allegri već dogovorio saradnju s Arsenalom?

E. Čaušević

Već nekoliko sedmica u italijanskim medijima špekuliše se o tome da će Massimiliano Allegri na kraju ove sezone napustiti Juventus.

U ove špekulacije uključili su se i mediji u Engleskoj koji su prošlog mjeseca objavili da je Allegri glavni kandidat za novog trener Arsenala. Iako su ove priče na početku bile potpuno nevjerovatne čini se da se ipak tu nešto "kuha".

Naime, The Sunday Express objavio je jutros da je italijanski stručnjak odlučio da napusti Juventus, te da je jasno dao do znanja čelnicima Stare dame da ide u Arsenal. Navodno, Allegri je već usmeno dogovorio saradnju sa Topnicima, te će biti novi trener Arsenala u slučaju da Wenger napusti Emirates na kraju sezone.

Kako navode engleski mediji Allegri je izrazio želju da dođe u Arsenal već ovog ljeta, ali nije isključeno da se to desi na ljeto 2018. godine kada mu ističe ugovor s Juventusom. Ipak, veliku ulogu u svemu ima Arsene Wenger od kojeg svi očekuju da na kraju ove sezone zatraži raskid saradnje sa Topnicima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imam ugovor do 2018. godine, ali sada se želimo svi fokusirati na mečeve u Seriji A, Ligi prvaka i Kupu Italije. Trenutno nikoga ne zanima moja budunost i najvažnija stvar je da Juve igra najbolje što može. O meni ćemo pričati kada dođe vrijeme za to", rekao je Allegri na jučerašnjoj press konferenciji.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi