Allegri: Vidjet ćemo hoće li Pjanić igrati
Ako savlada Olympiakos, Juventus sigurno ide dalje. Ako se to ne desi, ovisit će o Barceloni i Sportingu.

Trener Juventusa pred meč u Pireju

Allegri: Vidjet ćemo hoće li Pjanić igrati

Juventus će večeras u Pireju protiv Olympiakosa igrati posljednji meč grupe D u Ligi prvaka, a s pobjedom bi obezbijedio plasman u knock-out fazu.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri pred ovu utakmicu ima određenih problema sa povrijeđenim igračima, a najveću mu glavobolju predstavlja neriješen status Miralema Pjanića i Gianluigija Buffona.

"Vidjet ćemo hoće li Pjanić i Buffon igrati protiv Olympiakosa. Neću puno rizikovati, Pjanić ima problem sa mišićem, a Buffon sa listom. Ako on ne bude branio, branit će Szczesny", započeo je Allegri, te nastavio:

"Higuain se osjeća dobro i fizički i psihički, te ću na njega sigurno računati, a na raspolaganju će nam biti i Mandžukić. Moramo pobijediti Olympiakos, jer ćemo se u protivnom dovesti u situaciju da zavisimo od rezultata utakmice Barcelone i Sportinga. Ne želimo ništa prepuštati slučaju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Max Allegri je još jednom spomenuo Paula Dybalu, od kojeg očigledno puno više očekuje uprkos tome što je Argentinac najbolji strijelac Juventusa ove sezone.

"Ovo će biti još jedan važan test za Dybalu, jer je on igrač koji se ne može zadovoljiti onim što je do sada učinio. Mora mnogo više tražiti od sebe. Od Dybale očekujem da bude odlučujući faktor na utakmici protiv Olympiakosa i sigurno ga neću odmarati. Posljednju utakmicu smo igrali prije četiri dana, a to je dovoljno vremena za oporavak".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi