Alli i Tottenham pokazali da i Chelsea ima svoje mane

Prekinut nevjerovatni niz Plavaca

Alli i Tottenham pokazali da i Chelsea ima svoje mane

Večeras je na White Hart Laneu u okviru 20. kola Premier lige odigran veliki londonski derbi Tottenhama i Chelseaja, u kojem je domaći tim slavio sa 2:0.

Prvu priliku na utakmici bilježimo već u 5. minuti. Nakon odličnog proigravanja Matića, Hazard je istrčao pred Llorisa ali je njegov udarac završio pored gola. Tottenham je prvi put zaprijetio u 24. minuti, kada je svoj udarac oprobao Eriksen koji je bio neprecizan.

Uslijedio je period nešto lošijeg fudbala i grublje igre, a onda je u posljednjim momentima prvog poluvremena Tottenham poveo sa 1:0. Eriksen je ubacio, a Alli glavom matirao Courtoisa za veliko slavlje domaćih navijača.

Na početku drugog poluvremena Chelsea je zaprijetio preko večeras prilično tihog Diega Coste, čiji je udarac odbranio Hugo Lloris. Već u 56. minuti Tottenham je poveo sa 2:0 iz akcije koja je bila gotovo preslikana kao i ona iz koje je postignut prvi gol.

Ponovo je loptu ubacio Christian Eriksen, a najviši u skoku bio Dele Alli koji je još jednom glavom zatresao mrežu gradskog rivala. Za sjajnog 20-godišnjaka je to bio sedmi gol u posljednje četiri utakmice, a ukupno deseti u ovoj sezoni Premier lige.

Od tog momenta Tottenham je počeo čuvati stečenu prednost, a Chelsea je na razne načine pokušavao ugroziti Llorisa. Ipak, većih prilika nije bilo, pa je rezultat 2:0 na kraju bio i konačan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je ovom pobjedom prekinuo nevjerovatni pobjednički niz Chelseaja, koji je slavio u 13 posljednjih utakmica, ali i vratio neizvjesnost prvenstvu. Mauricio Pochettino je formacijom 3-4-2-1 iznenadio i nadmudrio svog kolegu na drugoj strani i definitivno pokazao da su i Plavci ranjiva ekipa.

Chelsea ovim porazom nije izgubio previše jer je i dalje lider na tabeli sa pet bodova više od Liverpoola. Tottenham je sada treći sa 42 boda, što je sedam manje od večerašnjeg protivnika.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi