Stiže li Almedin Ziljkić na Koševo? Iz Olimpije reagovali na ovu temu
Almedin Ziljkić je ostavio dubok trag u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i nije nikakvo čudo što za njegovim uslugama vlada veliki interes (Foto: NK Olimpija)

Bh. fudbaler na meti premijerligaša

Stiže li Almedin Ziljkić na Koševo? Iz Olimpije reagovali na ovu temu

M. Šljivak

Sportski direktor ljubljanske Olimpije Goran Boromisa saopštio je kako ovaj klub nije dobio nikakvu zvaničnu ponudu za povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine Almedina Ziljkića, ali je priznao kako postoji interes FK Sarajevo za njegove usluge.

Sportski direktor Olimpije iz Ljubljanje Goran Boromisa reagovao je na pisanja slovenačkih i bh. medija o prodaji 26-godišnjeg bh. fudbalera Almedina Ziljkića FK Sarajevo.

Boromisa tvrdi kako nijedan tim nije poslao zvaničnu ponudu za povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, ali u razgovoru za Ekipu priznaje kako su se određeni ljudi iz Sarajeva raspitivali za usluge ovog fudbalera.

"Nikakva zvanična ponuda nije stigla na našu adresu. Postoji nekoliko zainteresovanih timova, raspitivali su se brojni klubovi, među kojima je i FK Sarajevo", rekao je Boromisa i dodaje:

"Kako sam već rekao, ne postoji nikakva zvanična ponuda. Dnevno dobijemo 10-15 pitanja za naše fudbalere i to za nas više nije ništa novo. Ono što mogu reći je da je Almedin Ziljkić još uvijek igrač Olimpije", rekao je Boromisa.

FK Sarajevo očigledno ima interes za dovođenje Ziljkića, ali za sada je sve na interesu i ponuda na adresu ljubljanskog tima još uvijek nije došla.

Oglasi

Treba svakako istaći da se sa ovim fudbalerom povezuje i njegov nekadašnji klub Borac, koji bi navodno momka iz Novog Pazara rado vratio u svoje redove.

Ziljkić je upravo iz Borca 2021. godine otišao u Olimpiju, a ranije je u Bosni i Hercegovini nastupao još za FK Tuzla City i FK Sloboda Tuzla.

Karijeru je ovaj 26-godišnjak počeo u Novom Pazaru. Igrao je potom još za Vojvodinu, Donji Srem te hrvatsku Goricu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odličnim nastupima u dresu banjalučkog Borca izborio se i za poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je odigrao dvije utakmice.

Ove sezone Ziljkić je u dresu Olimpije nastupio u 21 utakmici i ima učinak od jednog gola i jedne asistencije. Ukupno je za ovaj tim odigrao 51 meč uz osam postignutih golova i šest asistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Kako je krenuo dobro u Olimpiji, mislio sam otići će bar u Tursku ili Belgiju. Kad ono povratak u BiH...
2 1
rabodimis
Jel ga to ayla zvala ?? XD Al sto je zacas sve o fudbalu naucila, cudo jedno... svaka joj cast.. Otimace se R. Madrid, Barselona, Sloboda iz Svrakina.. jednog dana za nju.. Ja vam kazem.. Mala je talenat.. Samo naprijed ayla, dovedi nam sto vise zvucnih pojacanja, ugradi sebi silikone, uplastici se malo.. PS Informacija je vrhunska, svi smo u transu.. dolazi Ziljkic..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi