I to se dešava: Almedin Ziljkić nije Almedin Ziljkić
Zbog greške u administraciji, Almedin nosi drugačije prezime od ostatka familije.

Samo je tako upisan

I to se dešava: Almedin Ziljkić nije Almedin Ziljkić

Eldar Ganibegović

Fudbaler koji je danas aktuelan po bh. medijima jeste Almedin Ziljkić koji se povezuje s povratkom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a za njegovo prezime vezana je sjajna zanimljivost.

Danas je objavljeno da se fudbaler Olimpije Almedin Ziljkić povezuje s povratkom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je nosio dresove Slobode, Tuzla Cityja i Borca, navodno je za njega zainteresovano Sarajevo.

Još uvijek je sve samo na špekulacijama i ništa zvanično nije potvrđeno ni s jedne strane, no navijači Sarajeva sigurno ne bi imali ništa protiv da u svojim redovima vide ovog sjajnog fudbalera.

Za njega je vezana i jedna zanimljivost, odnosno za njegovo prezime koje ustvari samo on nosi u cijeloj familiji.

Naime, Almedin uopšte nije Ziljkić. Njegova porodica nosi prezime Zilkić, ali zbog greške u administraciji on je upisan kao Ziljkić i tako je i ostalo, što njemu, kako kaže, ni ne smeta.

Oglasi

"Prije par godina je u mjestu gdje sam rođen prilikom vađenja dokumenata napravljena greška. Sada sam na papiru Ziljkić, a zapravo se prezivam Zilkić", otkrio nam je prije pet godina Almedin. 

Pitali smo ga da li mu je problem što na dresu nosi "pogrešno" prezime, te da li saigračima objašnjava kako se on zapravo preziva.

"To mi zaista ne smeta. Svako ko me poznaje zna da ja nisam neki kompleksaš i da se uvijek opušten i volim lijepu atmosferu. Ne predstavlja mi problem to pogrešno prezime. Bitan je samo teren i što manje priče van terena. Na terenu se što bolje dokazat, a prezime i broj ne igraju neku bitnu ulogu u tome".

On je rođen u Novom Pazaru, a do 2020. godine uopšte nije imao bh. pasoš koji je dobio zahvaljujući supruzi koja je iz naše zemlje.

Nakon toga stekao je i status reprezentativca Bosne i Hercegovine, a za našu selekciju nastupio je dva puta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se potencijalnog dolaska u Sarajevo tiče, jasno je da bi predstavljao sjajno pojačanje za bordo tim koji se bori za izlazak u Evropu.

Već smo ga imali prilike gledati u Premijer ligi u kojoj je nastupio na 78 utakmica, te postigao 11 golova uz 16 asistencija, a jednom je podigao i titulu prvaka i to s Borcem prošle godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti