Sarajevo rješava ključno pitanje dovođenjem bivšeg igrača Werdera? Interes postoji s obje strane
Iskusni štoper igrao je u Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj

Mateo Pavlović na listi želja tima s Koševa

Sarajevo rješava ključno pitanje dovođenjem bivšeg igrača Werdera? Interes postoji s obje strane · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo u nastavak sezone ući će sa znatno izmijenjenim igračkim kadrom i sa novim šefom stručnog štaba Mirzom Varešanovićem, a cilj je da se popravi loš dojam iz prvog dijela sezone. Bordo tim je trenutno peti na tabeli, što je blago rečeno razočarenje i ispod svih očekivanja navijača, koji vjeruju da će proljeće donijeti bolju igru i bolje rezultate.

Borba za Evropu će se nastaviti, a Sarajevo će se morati dobro pomučiti ako želi da predstavlja našu zemlju u evropskim takmičenjima. Varešanovića i saradnike čeka mnogo posla, dosta teških utakmica, ali prije toga morat će da formiraju ekipu koja će vratiti i svoje i samopouzdanje vjernih navijača, koji su bili protiv imenovanja Varešanovića zbog nesuglasica iz prošlosti, što će biti dodatni problem za novoformirani stručni štab na čelu sa bivšim igračem i trenerom Bordo kluba.

Sarajevo se već pozdravio s nekim igračima, na koje se u drugom dijelu sezone ne računa, dok će neki veoma brzo postati bivši, a odnosi se to i na zvučna imena. Za Asmira Suljića je epizoda na Koševu gotovo sigurno završena, Mersudin Ahmetović će u martu odigrati oproštajni meč, a Dala Varešanovića svim silama želi dovesti ljubljanska Olimpija, koja i dalje ne može da ispoštuje ono što za igrača traži predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić.

Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov i Nardin Mulahusejnović su samo neki od igrača koji su već napustili ove jeseni li zime redove Sarajeva.

Pojavila se vijest o dolasku povremenog bh. reprezentativca Almedina Ziljkića, ali to je za sada sve daleko od realizacije, mada nije isključen njegov prelazak na Koševo.

Varešanović i njegovi saradnici imaju nekoliko ključnih pozicija koje treba rješavati u narednim sedmicama. Prvenstveno se to odnosi na centralne bekove. Sarajevu očajnički trebaju kvalitetni štoperi, a prema našim saznanjima cilj je da se dovedu dvojica.

Oglasi

Postoji niz igrača koji ispunjavaju kriterije i postoji mogućnost njihovog dolaska u glavni grad BiH, no vrlo je moguće da će to biti Mostarac Mateo Pavlović, 32-godišnjak koji je nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske i koji je trenutno član Rijeke, a u bogatoj karijeri je odigrao stotine jakih utakmica nastupavši u Francuskoj az Angers i Amiens, u Njemačkoj za Weder, u Mađarskoj za Ferencvaroš i u Hrvatskoj osim Rijeke za Zagreb, u kojem je i počeo karijeru.

Za Rijeku je odigrao 15 mečeva u prvom dijelu sezone i upisao jednu asistenciju. Ima 13 utakmica u HNL-u (1087 minuta), dva nastupa u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu gdje je odigrao svih 180 minuta.

Radi se o igraču koji posjeduje liderske kvalitete i koji ima veliko iskustvo, a saznajemo da je posebno zanimljiv Varešanoviću, koji ga drži visoko na listi svojih želja.

Postoje određeni kontakti, no još uvijek je teško reći kolike su šanse da Pavlović ove zime ipak dođe na Koševo. Rijeka nema prevelike ambicije u HNL-u i spremna je odreći se nekih svojih igrača, kako bi se oslobodio budžet, te nije isključeno da Pavlovića pošalje na posudbu u Sarajevo, s tim da bi se trebao postići dogovor oko toga ko će i u kojoj mjeri isplaćivati njegove plate.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spona između Pavlovića i Sarajeva je bivši igrač bordo tima i nekadašnji reprezentativac BiH Ivan Sesar, koji se nakon uspješne igračke karijere postepeno aktivirao u menadžerskim vodama i ima jako dobre konekcije i na Balkanu i u većem dijelu Evrope, ali ni on nam nije želio otkriti više detalja, te je na pitanje hoće li Pavlović obući dres Sarajeva samo kratko odgovorio: "Ne znam, sve je moguće".

Istina je da je Varešanović zagrijan za takvog igrača, istina je i da bi takav igrač bio veliko pojačanje za Sarajlije, ali neophodno je prvo postići dogovor, a to ovisi i o Sarajevu i o Rijeci, ali i samom Pavloviću, iako je navodno igrač zainteresovan za dolazak na Koševo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Pa rijeka koja ga masno plaća se riješava ne treba joj a ko dobro bi došao sarajevu, kuku lele
2 8
user1571956549
Sve bombasticno kao i prosli prelazni rok... Pitari svsavali po portalu od meraka i zadovoljstva a na polusezoni ko popisani hehehe.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi