Almedin Ziljkić ima još razloga za slavlje: Medalja za prvaka države završila u njegovim rukama

Zahvalio se javno

Almedin Ziljkić ima još razloga za slavlje: Medalja za prvaka države završila u njegovim rukama

Haris Zilić

Fudbaler Sarajeva Almedin Ziljkić ima sjajnu sezonu. Zimus je došao u redove Sarajeva i svojim igrama pomogao Bordo timu da izbori Evropu naredne sezone, kolo prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Međutim, igre u FK Sarajevo nisu jedini razlog za zadovoljstvo na licu Ziljkića.

Olimpija je postala prvak Slovenije za ovu sezonu, a tim iz Ljubljane je Ziljkiću poslao medalju kao znak zahvalnosti jer je i on bio dio šampionskog puta Olimpije.

Ziljkić je iskristio priliku da se zahvali bivšem klubu javno i putem Instagrama.

Opis nije dostupan.

Podsjetimo, Zljkić je upravo iz Olimpije došao u redove FK Sarajevo ove zime, dakle polusezonu je odigrao i za Zmajčeke.

Oglasi

Sa Sarajevom je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i nema dileme da će biti jedan od glavnih igrača tima sa Koševa, posebno u evropskim utakmicama.

Prije Olimpije i Sarajeva, Ziljkić je nosio dres Borca, Tuzla Citya, Slobode, Gorice i Donjeg Srema.

Karijeru je počeo u Novom Pazaru čiji je dres također nosio, jedno vrijeme je bio i član drugog tima Vojvodine.

FK Sarajevo će u narednoj sezoni predstavljati Bosnu i Hercegovinu u prvom pretkolu Konferencijske lige i imat će status nositelja.

Dakle, među sigurnim potencijalnim protivnicima Sarajeva su: Derry City (Irska), Makedonija (Sjeverna Makedonija), Penevezys (Litvanija), Honka (Finska), Zimbru (Moldavija), Gjilan (Kosovo), Haka (Finska), Dila Gori (Gruzija), Birkirkara (Malta), Glentoran (Sjeverna Irska), Hegelman (Litvanija), Isloch (Bjelorusija), KA (Island), Egnatia (Albanija), Penybot (Vels), Haverfordwest County (Vels), Bruno's Magpies (Gibraltar), Cosmos (San Marino).

Među potencijalnim rivalima Sarajeva mogu biti i ekipe: Vikingur (Farska Ostrva), St. Patrick's (Irska), Vikingur (Island), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Paide (Estonija). Pomenute ekipe su na čekanju dok ne završe prvenstva u Armeniji, Albaniji, Crnoj Gori, Moldaviji, Slovačkoj i dok ne završe finala Kupa u Estoniji i San Marinu, dakle čekamo još 12 klubova za prvo pretkolo, 11 nabrojanih plus četvrtopalsirani tim iz Prmeijer lige Bosne i Hercegovine.

Kompletne liste učesnika kvalifikacija Konferencijske lige zant će se 5. juna kada završe sve evropske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Žrijeb za prvo pretkolo na rasporedu je 20. juna, a za drugo pretkolo 21. juna. Iz drugog pretkola kreće i FK Borac Banja Luka koji sa koeficijentom 4.000 neće imati status nositelja.

Utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 13. i 20. jula, a utakmice drugog pretkola igraju se 27. jula i 3. augusta.

Top Komentari

nakopitam
Daj je zeljani nek zamijene za topli obrok
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti