Aganspahić se na posudbu vratio u bivši klub

Promijena trenera nije mu donijela dobro u Azerbejdžanu

Aganspahić se na posudbu vratio u bivši klub

S. Mlaćo

Odlazak u inostranstvo često se i ne pokaže kao pravi potez za pojedine nogometaše iz naše zemlje i inostranstva. Uslovi u svakom pogledu jesu bolji, no za razvoj karijere to i ne bude baš najbolje. Almir Aganspahić vratio se iz Azerbejdžana u Srbiju, gdje je mnogo cijenjen.

Bh. napadač Almir Aganspahić vratio se u Srbiju, gdje je već pružao sjajne partije.

Aganspahić je u BiH nastupao za Olimpik, Sarajevo, Mladost, Krupu i Čelik, a zatim je prešao u Novi Pazar. Nakon sjajnih igara uzeo ga je u Čukarički iz kojeg je i vrlo brzo napravio transfer u Azerbejdžan.

Radi se o klubu Sumqayit, no nije se dugo zadržao. Sada se na posudbu vraća u svoj bivši klub.

"Posljednji meč sam igrao 24. decembra. U međuvremenu je Čukarički odlučio da me vrati sa pozajmice, u dogovoru sa stručnim štabom dobio sam nekoliko dana slobodno, proveo sam Novu godinu u rodnom Sarajevu i sada sam ponovo na Banovom brdu.

"Nedostajao mi je moj klub, taman sam se bio privikao na novu sredinu, upoznao sa svim saigračima, novim stručnim štabom, ali je uslijedila pozajmica. Nadam se da će biti daleko uspješnije nego u prvom mandatu“, kazao je Aganspahić uoči prvog treninga u Čukaričkom.

Oglasi

Ističe da je odigrao 15 utakmica, no da je minutaža bila manja kada se desila promjena trenera. Prednost mu je što u Azerbejdžanu tokom Svjetskog prvenstva nije blilo pauze, te je potpuno spreman.

Vjeruje da može sa svojim timom sada izboriti plasman u Evropu.

"Čukarički zaslužuje treće mesto, ali imaćemo veliku konkurenciju. Pre svega u TSC-u i Vojvodini, vodićemo borbu do kraja šampionata. Imaćemo odlične uslove za pripreme, vrlo kvalitetne protivnike u Antaliji i sasvim dovoljno vremena da se spremimo za obaveze koje nas očekuju. Imam još godinu i po dana ugovora i sasvim dovoljno motiva da se dokazujem“, rekao je 26-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Aganspahić je trofeje osvajao sa omladinskim selekcijama FK Sarajevo, a sada će morati ponovo da se dokaže u sredini koju dobro poznaje.

Čukarički je trenutno na četvrtom mjestu sa 35 osvojenih bodova, trećeplasirani TSC ima 39,  Partizan 43, a lider Crvena Zvezda 53.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi